Toepassingen

Je akoestische problemen helpen we de wereld uit door onze kant-en-klare oplossingen op maat. Je bent verzekerd van maatwerk en een snelle levertermijn, aangezien we de productie in eigen beheer doen. De oplossing voor het probleem begint bij een goeie geluidsstudie, die we jou gratis aanbieden. Zo brengen we de problemen in kaart en stellen we de beste oplossing.
Benieuwd naar wat een gratis geluidsstudie over je ruimte vertelt? Advies nodig over akoestische oplossingen op maat

Vraag je gratis geluidsadvies  Bereken de nagalmtijd in uw ruimte

  • Maatwerk
  • Snelle service 
  • Made in Belgium
  • Plaatsing over heel België

Je stille partner
in akoestische
oplossingen.

Thuis en elders.

Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, toont aan dat geluidsoverlast een zwaar onderschatte ziekmaker is. Slapeloosheid, tinnitus, zelfs kanker vinden hun oorzaken terug in het teveel aan geluid. Omdat de wereld rondom ons te luid is geworden, bieden wij eigentijdse en effectieve geluidsoplossingen die voor akoestische verbetering zorgen. We bestuderen de akoestiek van de aan te pakken ruimtes, stellen je verschillende akoestische oplossingen voor en personaliseren de akoestische elementen die jij koos.


Blue Label biedt, vanuit Kuurne, West-Vlaanderen, oplossingen voor de akoestische problemen waarmee tal van mensen te maken hebben: thuis, op scholen, in kantoren, zieken- en rusthuizen, horecazaken, sporthallen en andere openbare gebouwen … Omdat we bij Blue label vinden dat je recht hebt op de positieve effecten van een goeie akoestiek, geven we je gratis geluidsadvies, thuis of op het werk. Zo krijg je een kalmerende en tegelijk stimulerende omgeving, prettig om in te wonen en te werken.
Wij geven je gratis akoestisch advies, doen concrete voorstellen voor akoestische verbetering, plaatsen akoestische oplossingen op maat en zelfs gepersonaliseerd. Met de productie in eigen huis, leveren we snel. Zo roepen we je akoestische problemen direct een halt toe. 


Door de veelzijdigheid van onze producten, de mogelijkheid om op maat te werken en de discretie  van onze akoestische oplossingen, bezorgen ze je een maximum aan comfort. De akoestische elementen, cubes, totems, wand- of plafondpanelen, verbeteren de akoestiek in woningen, horecazaken, sporthallen, scholen, ziekenhuizen, zorgcentra, bibliotheken … Elke publieke ruimte heeft baat bij een goeie geluidsstudie om de akoestische problemen in kaart te brengen. Kies met Blue Label voor een gepersonaliseerde, discrete en effectieve oplossing op maat.

Blog

Dokter, u heeft last van galm

U gaat naar de huisarts voor een oplossing voor een gezondheidsprobleem. Wij zijn er voor het diagnosticeren van akoestische problemen bij u of bij uw arts. Nagalm, flutterecho, gebrek aan gespreksprivacy … dit kunnen wij oplossen dankzij onze akoestische panelen. In deze specifieke situatie werd er 1 Olea muurpaneel met foto en 3 zelfklevende zwarte panelen onder trap geplaatst (deze zijn amper zichtbaar).

Lees meer

Het is écht feest als de akoestiek goed is!

Een babyborrel, een verjaardagsfeest, een dansavond, het kan allemaal in deze gloednieuwe feestzalen “Crutzenhof” te Hasselt. De strakke architectuur met grote glazen puien en beton gaf echter een veel te hoge nagalm.

Lees meer

Henallux akoestische schermen voor studielokaal

Henallux is groepeert verschillende scholen voor hoger onderwijs in de provincies Namen, Luik en Luxemburg. Voor de site in Seraing, waar de afdeling elektromechanica, mechatronica en robotica is gevestigd, werd ons gevraagd een kleine studiezaal te verbeteren. In dit lokaal moeten de studenten geconcentreerd kunnen werken. Er was een oplossing nodig die de galm zou verminderen, discussies tussen groepen studenten zou isoleren, lawaai zou absorberen en ook een gemakkelijk onderhoud van de lokalen mogelijk zou maken. Wij stelden Ilex90 schermen op wielen voor. De panelen hebben een hoge absorptie aan beide zijden dankzij het 40 mm Rockfon met hoge dichtheid (80 kg/m3). De keuze van de stof past bij de kleuren van het logo van de school en werd door de leerlingen gekozen.

Lees meer

Betting Service kantoren Herentals

In onze volledig gerenoveerde kantoren ondervonden we een storende akoestiek. De oplossing die Blue label ons voorstelde en die we ook gevolgd hebben, blijkt zijn doel in zeer positieve zin - zowel esthetisch als functioneel - bereikt te hebben. Zowel directie medewerkers zijn hierover zeer tevreden. Het probleem van de akoestiek is opgelost door middel van de professioneel geplaatste panelen. Deze panelen zijn ook decoratief een surplus en passen vanuit esthetisch oogpunt in het geheel. De gewenste strakheid van onze kantoren blijft volledig behouden. Dank aan het team van Blue Label vanwege het team van Betting Service BV.

Lees meer

​Verbouwde hoeve zonder galm dankzij bijna onzichtbare panelen

Met het oog op een neutrale en moderne look, heeft Blue Label in samenspraak met de klant voorgesteld om een Pikea plafondpaneel in de keuken en een Olea wandpaneel in de living op maat te fabriceren. De klant heeft alle materialen in een bouwpakket met installatiefiche ontvangen en is zelf aan de slag gegaan. Het Pikea plafondpaneel in de keuken telt een aantal doorvoeren voor de lampen en boxen. De doeken werden in warm wit bedrukt om zo dicht mogelijk de kleur van plafond en muren te benaderen. Het resultaat oogt discreet en esthetisch.

Lees meer

Bezinning en sereniteit bij uitvaartcentrum Annaert (Malderen)

Een afscheid is altijd emotioneel geladen. Bij zo’n moment is de juiste akoestiek meer dan ooit primordiaal. Als de nagalmtijd in een uitvaartcentrum te hoog is zal dit moment van bezinning helaas niet in alle sereniteit kunnen plaatsvinden. In de zaal op het eerste verdiep was de architectuur met het zadeldak in metaal, de hoge plafonds, het groot volume en de strakke materialen niet bevorderlijk voor een goede akoestiek.

Lees meer

Akoestiek in een badkamer : gekletter of gekabbel?

Bijna alle gebruikte materialen zijn dus hard en geluid reflecterend. In de meeste badkamers kan je dan ook een zekere echo constateren. Deze nagalm is zeer storend, zeker als je met partner of met leden van je gezin aan de dubbele wastafel een gesprek zou willen beginnen.

Lees meer

De juiste akoestiek voor een doeltreffende therapie.

Flutter Echo kan je het vaakst constateren in ruimtes die door de mens gebouwd werden. Wij als mens houden nu eenmaal van parallelle wanden en symmetrie. De geluidsgolven, zelfs als er weinig decibels zijn, gaan op de parallelle wanden weerkaatsen en een horizontale heen- en weer beweging vormen. Deze horizontale druk vervormt de klank en is storend. Als wanden kort op elkaar staan, verhoogt deze flutter echo aanzienlijk.

Lees meer

​Maak werk van akoestiek tijdens telewerk...

Onze muur- en plafondpanelen reduceren de nagalmtijd en onze op maat gemaakte (bureau)schermen delen de ruimte op waardoor de gesprekken van je medebewoners verder af lijken te zijn. Al onze producten zijn akoestisch getest en hebben de hoogste absorptiewaarde op de markt. Ze zijn bovendien zeer esthetisch en worden aan je interieur aangepast. Er is keuze tussen producten met foto-bedrukking of met uni doeken. Contacteer ons voor akoestisch advies, een vrijblijvende offerte en maak van thuiswerken een plezier.

Lees meer

Akoestische inspiratie nodig?

Er zijn tal van verschillende producten die het akoestisch comfort van uw ruimtes kunnen optimaliseren. Elk van die producten hebben dan nog eens verschillende afwerkingsmogelijkheden. Om het bos door de bomen nog te kunnen zien hebben we besloten om een overzichtelijke brochure van onze akoestische oplossingen aan te bieden.

Lees meer

De akoestische rust in rusthuizen

Op een rustige manier je oude dag slijten. Bij voorkeur thuis. Veel senioren verblijven echter in een rust- en verzorgingscentrum waar rust vaak relatief is. De drukte is iets wat het personeel ook dagelijks aanvoelt, maar misschien niet direct kan benoemen. Hier geldt dat de leefkwaliteit hoger is wanneer je over een goede akoestiek beschikt. Helaas is er veel te vaak te weinig aandacht voor de akoestiek en raadpleegt men zelden een akoestisch expert. Nochtans komt dit het welbevinden van de ouderen en het personeel, de algemene sfeer en levenskwaliteit hoorbaar ten goede.

Lees meer

Een klaslokaal vraagt uitmuntende akoestiek.

En wel hierom. “In stilte”. Een duidelijke boodschap die decennialang de nodige impact genereerde op heel wat speelplaatsen, in gangen en klaslokalen. Dat het op vandaag anders loopt, dat is een feit. Rijen worden zelden nog gevormd op de speelplaats, leerlingen verplaatsen zich zonder begeleiding van het ene naar het andere lokaal. De aansporing om het rustig en stil te doen valt vaak in dovemansoren.

Lees meer

Kan het wat stiller? Ik wil werken.

Of hoe je open workspaces echt rendabel maken.

Lees meer

Project in de kijker: Sociale Dienst Politie

Onlangs verhuisde de sociale dienst van de politie richting nieuwe kantoren: een schoolvoorbeeld van een nieuwe ruimte met veel glas, harde muren, betonnen vloer en plafond met als resultaat een hoge nagalmtijd.  Welke oplossingen de akoestiek verbeterden? Dat ontdek je hier.

Lees meer

Akoestiek, burn-outs en concentratie

Lawaai op het kantoor zorgt voor stress, concentratieproblemen en burn-outs. Wij kunnen de rust terugbrengen met onze akoestische oplossingen op maat.

Lees meer

Galm reduceren!

Wat is galm? Galm is een geluidverschijnsel dat ontstaat bij herhaaldelijke weerkaatsing van geluid. Op harde vlakke oppervlaktes, zoals glas, beton, steen, gaan de geluidsgolven weerkaatsen en ontstaan er storende geluidsreflecties. In grote lege ruimtes krijg je een soort echo effect. Bij kleine ruimtes krijg je eerder een storend gezoem doordat de geluidsgolven elkaar heel snel kruisen. Hierdoor is de spraakverstaanbaarheid soms heel slecht.

Lees meer

Realisaties

Combo van Ostrya akoestische overspannen panelen

In samenwerking met onze klant ABC Plan ID mochten we verschillende ruimtes voorzien van onze Ostrya wandpanelen. Dit zijn akoestische panelen die overtrokken worden met doek naar keuze.
Ontdek onze verschillende doeksoorten...


Meer weten?

Akoestisch wandpaneel 11 x 1,7 meter met foto

Op dus naar een modern splinternieuw gebouw in glas en beton dacht het bedrijf Mervi ! … met helaas een zeer hoge nagalmtijd in de kantoren en vergaderzaal als gevolg. Reden genoeg om een bezoek en een galmmeting in te lassen. Om de nagalmtijd naar een aanvaardbare en aangeraden 0,8 seconde te brengen, is er berekend om respectievelijk 33 en 24 m2 akoestische panelen te plaatsen.
In eerste fase hebben we de vergaderzaal aangepakt.
Hier werd er geopteerd voor een Olea wandkader van 11 m breed op 1,70 m hoog met als afwerking een foto van de skyline van Antwerpen.De vergaderzaal oogt prachtig met deze door het bedrijf gekozen eyecatchers.
We nemen binnenkort het kantoor op gelijkvloers onder handen, wordt vervolgd…
Meer weten?

Eyecatcher om de akoestiek in een woning te verbeteren.

Een vide, hoge plafonds, grote raampartijen, harde vloeren zijn factoren die de nagalmtijd aanzienlijk verhogen. Het voordeel van maatwerk is dat je dus samen met de klant kan zoeken naar de esthetiek die hij/zij voor ogen heeft. In het geval van deze particulier in Marke werd er geopteerd voor een eyecatcher op de muur van de eetkamer.

Meer weten?

Betting Service kantoren Herentals

“In onze volledig gerenoveerde kantoren ondervonden we een storende akoestiek.
De oplossing die Blue label ons voorstelde en die we ook gevolgd hebben, blijkt zijn doel in zeer positieve zin - zowel esthetisch als functioneel - bereikt te hebben.
Zowel directie medewerkers zijn hierover zeer tevreden.
Het probleem van de akoestiek is opgelost door middel van de professioneel geplaatste panelen.
Deze panelen zijn ook decoratief een surplus en passen vanuit esthetisch oogpunt in het geheel. De gewenste strakheid van onze kantoren blijft volledig behouden.
Dank aan het team van Blue Label
vanwege het team van Betting Service BV.”

Meer weten?