Toepassingen

Je akoestische problemen helpen we de wereld uit door onze kant-en-klare oplossingen op maat. Je bent verzekerd van maatwerk en een snelle levertermijn, aangezien we de productie in eigen beheer doen. De oplossing voor het probleem begint bij een goeie geluidsstudie, die we jou gratis aanbieden. Zo brengen we de problemen in kaart en stellen we de beste oplossing.
Benieuwd naar wat een gratis geluidsstudie over je ruimte vertelt? Advies nodig over akoestische oplossingen op maat

Vraag je gratis geluidsadvies  Bereken de nagalmtijd in uw ruimte

  • Maatwerk
  • Snelle service 
  • Made in Belgium
  • Plaatsing over heel België

Je stille partner
in akoestische
oplossingen.

Thuis en elders.

Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, toont aan dat geluidsoverlast een zwaar onderschatte ziekmaker is. Slapeloosheid, tinnitus, zelfs kanker vinden hun oorzaken terug in het teveel aan geluid. Omdat de wereld rondom ons te luid is geworden, bieden wij eigentijdse en effectieve geluidsoplossingen die voor akoestische verbetering zorgen. We bestuderen de akoestiek van de aan te pakken ruimtes, stellen je verschillende akoestische oplossingen voor en personaliseren de akoestische elementen die jij koos.


Blue Label biedt, vanuit Kuurne, West-Vlaanderen, oplossingen voor de akoestische problemen waarmee tal van mensen te maken hebben: thuis, op scholen, in kantoren, zieken- en rusthuizen, horecazaken, sporthallen en andere openbare gebouwen … Omdat we bij Blue label vinden dat je recht hebt op de positieve effecten van een goeie akoestiek, geven we je gratis geluidsadvies, thuis of op het werk. Zo krijg je een kalmerende en tegelijk stimulerende omgeving, prettig om in te wonen en te werken.
Wij geven je gratis akoestisch advies, doen concrete voorstellen voor akoestische verbetering, plaatsen akoestische oplossingen op maat en zelfs gepersonaliseerd. Met de productie in eigen huis, leveren we snel. Zo roepen we je akoestische problemen direct een halt toe. 


Door de veelzijdigheid van onze producten, de mogelijkheid om op maat te werken en de discretie  van onze akoestische oplossingen, bezorgen ze je een maximum aan comfort. De akoestische elementen, cubes, totems, wand- of plafondpanelen, verbeteren de akoestiek in woningen, horecazaken, sporthallen, scholen, ziekenhuizen, zorgcentra, bibliotheken … Elke publieke ruimte heeft baat bij een goeie geluidsstudie om de akoestische problemen in kaart te brengen. Kies met Blue Label voor een gepersonaliseerde, discrete en effectieve oplossing op maat.

Blog

Bezinning en sereniteit bij uitvaartcentrum Annaert (Malderen)

Een afscheid is altijd emotioneel geladen. Bij zo’n moment is de juiste akoestiek meer dan ooit primordiaal. Als de nagalmtijd in een uitvaartcentrum te hoog is zal dit moment van bezinning helaas niet in alle sereniteit kunnen plaatsvinden. In de zaal op het eerste verdiep was de architectuur met het zadeldak in metaal, de hoge plafonds, het groot volume en de strakke materialen niet bevorderlijk voor een goede akoestiek.

Lees meer

Akoestiek in een badkamer : gekletter of gekabbel?

Bijna alle gebruikte materialen zijn dus hard en geluid reflecterend. In de meeste badkamers kan je dan ook een zekere echo constateren. Deze nagalm is zeer storend, zeker als je met partner of met leden van je gezin aan de dubbele wastafel een gesprek zou willen beginnen.

Lees meer

De juiste akoestiek voor een doeltreffende therapie.

Flutter Echo kan je het vaakst constateren in ruimtes die door de mens gebouwd werden. Wij als mens houden nu eenmaal van parallelle wanden en symmetrie. De geluidsgolven, zelfs als er weinig decibels zijn, gaan op de parallelle wanden weerkaatsen en een horizontale heen- en weer beweging vormen. Deze horizontale druk vervormt de klank en is storend. Als wanden kort op elkaar staan, verhoogt deze flutter echo aanzienlijk.

Lees meer

​Maak werk van akoestiek tijdens telewerk...

Onze muur- en plafondpanelen reduceren de nagalmtijd en onze op maat gemaakte (bureau)schermen delen de ruimte op waardoor de gesprekken van je medebewoners verder af lijken te zijn. Al onze producten zijn akoestisch getest en hebben de hoogste absorptiewaarde op de markt. Ze zijn bovendien zeer esthetisch en worden aan je interieur aangepast. Er is keuze tussen producten met foto-bedrukking of met uni doeken. Contacteer ons voor akoestisch advies, een vrijblijvende offerte en maak van thuiswerken een plezier.

Lees meer

Akoestische inspiratie nodig?

Er zijn tal van verschillende producten die het akoestisch comfort van uw ruimtes kunnen optimaliseren. Elk van die producten hebben dan nog eens verschillende afwerkingsmogelijkheden. Om het bos door de bomen nog te kunnen zien hebben we besloten om een overzichtelijke brochure van onze akoestische oplossingen aan te bieden.

Lees meer

De akoestische rust in rusthuizen

Op een rustige manier je oude dag slijten. Bij voorkeur thuis. Veel senioren verblijven echter in een rust- en verzorgingscentrum waar rust vaak relatief is. De drukte is iets wat het personeel ook dagelijks aanvoelt, maar misschien niet direct kan benoemen. Hier geldt dat de leefkwaliteit hoger is wanneer je over een goede akoestiek beschikt. Helaas is er veel te vaak te weinig aandacht voor de akoestiek en raadpleegt men zelden een akoestisch expert. Nochtans komt dit het welbevinden van de ouderen en het personeel, de algemene sfeer en levenskwaliteit hoorbaar ten goede.

Lees meer

Een klaslokaal vraagt uitmuntende akoestiek.

En wel hierom. “In stilte”. Een duidelijke boodschap die decennialang de nodige impact genereerde op heel wat speelplaatsen, in gangen en klaslokalen. Dat het op vandaag anders loopt, dat is een feit. Rijen worden zelden nog gevormd op de speelplaats, leerlingen verplaatsen zich zonder begeleiding van het ene naar het andere lokaal. De aansporing om het rustig en stil te doen valt vaak in dovemansoren.

Lees meer

Kan het wat stiller? Ik wil werken.

Of hoe je open workspaces echt rendabel maken.

Lees meer

Project in de kijker: Sociale Dienst Politie

Onlangs verhuisde de sociale dienst van de politie richting nieuwe kantoren: een schoolvoorbeeld van een nieuwe ruimte met veel glas, harde muren, betonnen vloer en plafond met als resultaat een hoge nagalmtijd.  Welke oplossingen de akoestiek verbeterden? Dat ontdek je hier.

Lees meer

Akoestiek, burn-outs en concentratie

Lawaai op het kantoor zorgt voor stress, concentratieproblemen en burn-outs. Wij kunnen de rust terugbrengen met onze akoestische oplossingen op maat.

Lees meer

Galm reduceren!

Wat is galm? Galm is een geluidverschijnsel dat ontstaat bij herhaaldelijke weerkaatsing van geluid. Op harde vlakke oppervlaktes, zoals glas, beton, steen, gaan de geluidsgolven weerkaatsen en ontstaan er storende geluidsreflecties. In grote lege ruimtes krijg je een soort echo effect. Bij kleine ruimtes krijg je eerder een storend gezoem doordat de geluidsgolven elkaar heel snel kruisen. Hierdoor is de spraakverstaanbaarheid soms heel slecht.

Lees meer

Realisaties

Pikea akoestische plafondpanelen

In opdracht van DBS mochten we deze stijlvolle akoestische plafondpanelen aanbieden. Deze akoestische panelen boden hun klant het akoestisch comfort die nodig was voor de ruimte. Dit met een fraai eindresultaat als gevolg.

Meer weten?

Akoestiek in een badkamer: gekletter of gekabbel?

Het oplossen van geluidsreflecties in badkamers is op zich niet moeilijk en vraagt niet zoveel vierkante meters akoestisch materiaal daar de meeste badkamers in vergelijking met andere ruimtes in een woning relatief klein zijn. Enkele vierkante meters absorptiemateriaal voldoen vaak om het probleem om te lossen. Dan rest nog de vraag waar je dan zulke akoestische panelen kan voorzien als er bijna geen muren vrij zijn en er veel spatwanden zijn? Akoestische plafondpanelen zijn hier de ideale oplossing!

Meer weten?

Akoestisch paneel restaurant D' Oude Burcht OLEA

​Restaurant D' Oude Burcht in Kortrijk deed beroep op ons voor de optimalisatie van het geluid in hun horecapand. Door verschillende akoestische oplossingen te combineren kwam onze klant te een mooi resultaat, dit zowel akoestisch als esthetisch.
Ook dit stijlvolle akoestisch paneel, voorzien van gepersonaliseerd ingespannen doek, biedt de nodige sfeer en akoestisch comfort. 

Meer weten?

Akoestisch paneel restaurant D' Oude Burcht Ostrya met attributen

​Restaurant D' Oude Burcht in Kortrijk deed beroep op ons voor de optimalisatie van het geluid in hun restaurant. Door verschillende akoestische oplossingen te combineren kwam onze klant te een mooi resultaat, dit zowel akoestisch als esthetisch.
Ook dit stijlvolle akoestisch Ostrya paneel, voorzien van een geverfd overspannen doek, biedt de nodige sfeer en akoestisch comfort. 

Meer weten?