Toepassingen

Je akoestische problemen helpen we de wereld uit door onze kant-en-klare oplossingen op maat. Je bent verzekerd van maatwerk en een snelle levertermijn, aangezien we de productie in eigen beheer doen. De oplossing voor het probleem begint bij een goeie geluidsstudie, die we jou gratis aanbieden. Zo brengen we de problemen in kaart en stellen we de beste oplossing.
Benieuwd naar wat een gratis geluidsstudie over je ruimte vertelt? Advies nodig over akoestische oplossingen op maat

Vraag je gratis geluidsadvies  Bereken de nagalmtijd in uw ruimte

  • Maatwerk
  • Snelle service 
  • Made in Belgium
  • Plaatsing over heel België

Je stille partner
in akoestische
oplossingen.

Thuis en elders.

Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, toont aan dat geluidsoverlast een zwaar onderschatte ziekmaker is. Slapeloosheid, tinnitus, zelfs kanker vinden hun oorzaken terug in het teveel aan geluid. Omdat de wereld rondom ons te luid is geworden, bieden wij eigentijdse en effectieve geluidsoplossingen die voor akoestische verbetering zorgen. We bestuderen de akoestiek van de aan te pakken ruimtes, stellen je verschillende akoestische oplossingen voor en personaliseren de akoestische elementen die jij koos.


Blue Label biedt, vanuit Kuurne, West-Vlaanderen, oplossingen voor de akoestische problemen waarmee tal van mensen te maken hebben: thuis, op scholen, in kantoren, zieken- en rusthuizen, horecazaken, sporthallen en andere openbare gebouwen … Omdat we bij Blue label vinden dat je recht hebt op de positieve effecten van een goeie akoestiek, geven we je gratis geluidsadvies, thuis of op het werk. Zo krijg je een kalmerende en tegelijk stimulerende omgeving, prettig om in te wonen en te werken.
Wij geven je gratis akoestisch advies, doen concrete voorstellen voor akoestische verbetering, plaatsen akoestische oplossingen op maat en zelfs gepersonaliseerd. Met de productie in eigen huis, leveren we snel. Zo roepen we je akoestische problemen direct een halt toe. 


Door de veelzijdigheid van onze producten, de mogelijkheid om op maat te werken en de discretie  van onze akoestische oplossingen, bezorgen ze je een maximum aan comfort. De akoestische elementen, cubes, totems, wand- of plafondpanelen, verbeteren de akoestiek in woningen, horecazaken, sporthallen, scholen, ziekenhuizen, zorgcentra, bibliotheken … Elke publieke ruimte heeft baat bij een goeie geluidsstudie om de akoestische problemen in kaart te brengen. Kies met Blue Label voor een gepersonaliseerde, discrete en effectieve oplossing op maat.

Blog

Blue Label, uw stille partner in akoestiek

Bij Blue Label werken we graag samen met professionals om hun prachtige ontwerpen tot leven te brengen. O.a. Interieur architecten, bureau ontwikkelaars, architecten, bouwondernemingen en schildersbedrijven richten zich vaak tot ons om de akoestiek van gebouwen te verbeteren. Onze diensten zijn zoals onze producten, op maat van de klant. Wij werken in opdracht, achter de schermen mee, door akoestisch advies te geven, galm metingen te doen en ontwerpen tot in de puntjes uit te werken.

Lees meer

Dokter, u heeft last van galm

U gaat naar de huisarts voor een oplossing voor een gezondheidsprobleem. Wij zijn er voor het diagnosticeren van akoestische problemen bij u of bij uw arts. Nagalm, flutterecho, gebrek aan gespreksprivacy … dit kunnen wij oplossen dankzij onze akoestische panelen. In deze specifieke situatie werd er 1 Olea muurpaneel met foto en 3 zelfklevende zwarte panelen onder trap geplaatst (deze zijn amper zichtbaar).

Lees meer

Het is écht feest als de akoestiek goed is!

Een babyborrel, een verjaardagsfeest, een dansavond, het kan allemaal in deze gloednieuwe feestzalen “Crutzenhof” te Hasselt. De strakke architectuur met grote glazen puien en beton gaf echter een veel te hoge nagalm.

Lees meer

Betting Service kantoren Herentals

In onze volledig gerenoveerde kantoren ondervonden we een storende akoestiek. De oplossing die Blue label ons voorstelde en die we ook gevolgd hebben, blijkt zijn doel in zeer positieve zin - zowel esthetisch als functioneel - bereikt te hebben. Zowel directie medewerkers zijn hierover zeer tevreden. Het probleem van de akoestiek is opgelost door middel van de professioneel geplaatste panelen. Deze panelen zijn ook decoratief een surplus en passen vanuit esthetisch oogpunt in het geheel. De gewenste strakheid van onze kantoren blijft volledig behouden. Dank aan het team van Blue Label vanwege het team van Betting Service BV.

Lees meer

​Verbouwde hoeve zonder galm dankzij bijna onzichtbare panelen

Met het oog op een neutrale en moderne look, heeft Blue Label in samenspraak met de klant voorgesteld om een Pikea plafondpaneel in de keuken en een Olea wandpaneel in de living op maat te fabriceren. De klant heeft alle materialen in een bouwpakket met installatiefiche ontvangen en is zelf aan de slag gegaan. Het Pikea plafondpaneel in de keuken telt een aantal doorvoeren voor de lampen en boxen. De doeken werden in warm wit bedrukt om zo dicht mogelijk de kleur van plafond en muren te benaderen. Het resultaat oogt discreet en esthetisch.

Lees meer

Kan het wat stiller? Ik wil werken.

Of hoe je open workspaces echt rendabel maken.

Lees meer

Project in de kijker: Sociale Dienst Politie

Onlangs verhuisde de sociale dienst van de politie richting nieuwe kantoren: een schoolvoorbeeld van een nieuwe ruimte met veel glas, harde muren, betonnen vloer en plafond met als resultaat een hoge nagalmtijd.  Welke oplossingen de akoestiek verbeterden? Dat ontdek je hier.

Lees meer

Galm reduceren!

Wat is galm? Galm is een geluidverschijnsel dat ontstaat bij herhaaldelijke weerkaatsing van geluid. Op harde vlakke oppervlaktes, zoals glas, beton, steen, gaan de geluidsgolven weerkaatsen en ontstaan er storende geluidsreflecties. In grote lege ruimtes krijg je een soort echo effect. Bij kleine ruimtes krijg je eerder een storend gezoem doordat de geluidsgolven elkaar heel snel kruisen. Hierdoor is de spraakverstaanbaarheid soms heel slecht.

Lees meer

Realisaties

Akoestisch wandpaneel 11 x 1,7 meter met foto

Op dus naar een modern splinternieuw gebouw in glas en beton dacht het bedrijf Mervi ! … met helaas een zeer hoge nagalmtijd in de kantoren en vergaderzaal als gevolg. Reden genoeg om een bezoek en een galmmeting in te lassen. Om de nagalmtijd naar een aanvaardbare en aangeraden 0,8 seconde te brengen, is er berekend om respectievelijk 33 en 24 m2 akoestische panelen te plaatsen.
In eerste fase hebben we de vergaderzaal aangepakt.
Hier werd er geopteerd voor een Olea wandkader van 11 m breed op 1,70 m hoog met als afwerking een foto van de skyline van Antwerpen.De vergaderzaal oogt prachtig met deze door het bedrijf gekozen eyecatchers.
We nemen binnenkort het kantoor op gelijkvloers onder handen, wordt vervolgd…
Meer weten?

Eyecatcher om de akoestiek in een woning te verbeteren.

Een vide, hoge plafonds, grote raampartijen, harde vloeren zijn factoren die de nagalmtijd aanzienlijk verhogen. Het voordeel van maatwerk is dat je dus samen met de klant kan zoeken naar de esthetiek die hij/zij voor ogen heeft. In het geval van deze particulier in Marke werd er geopteerd voor een eyecatcher op de muur van de eetkamer.

Meer weten?

Betting Service kantoren Herentals

“In onze volledig gerenoveerde kantoren ondervonden we een storende akoestiek.
De oplossing die Blue label ons voorstelde en die we ook gevolgd hebben, blijkt zijn doel in zeer positieve zin - zowel esthetisch als functioneel - bereikt te hebben.
Zowel directie medewerkers zijn hierover zeer tevreden.
Het probleem van de akoestiek is opgelost door middel van de professioneel geplaatste panelen.
Deze panelen zijn ook decoratief een surplus en passen vanuit esthetisch oogpunt in het geheel. De gewenste strakheid van onze kantoren blijft volledig behouden.
Dank aan het team van Blue Label
vanwege het team van Betting Service BV.”

Meer weten?

COREtec akoestische PET-wand

Er werd +/- 10 m2 PetFelt op een wand geplaatst. Deze panelen uit 9 mm gerecycleerd polyester materiaal worden met facet cutting op maat gesneden om zo een mooi uitgekozen patroon te vormen. 

Meer weten?