Toepassingen

Je akoestische problemen helpen we de wereld uit door onze kant-en-klare oplossingen op maat. Je bent verzekerd van maatwerk en een snelle levertermijn, aangezien we de productie in eigen beheer doen. De oplossing voor het probleem begint bij een goeie geluidsstudie, die we jou gratis aanbieden. Zo brengen we de problemen in kaart en stellen we de beste oplossing.
Benieuwd naar wat een gratis geluidsstudie over je ruimte vertelt? Advies nodig over akoestische oplossingen op maat

Vraag je gratis geluidsadvies  Bereken de nagalmtijd in uw ruimte

  • Maatwerk
  • Snelle service 
  • Made in Belgium
  • Plaatsing over heel België

Je stille partner
in akoestische
oplossingen.

Thuis en elders.

Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, toont aan dat geluidsoverlast een zwaar onderschatte ziekmaker is. Slapeloosheid, tinnitus, zelfs kanker vinden hun oorzaken terug in het teveel aan geluid. Omdat de wereld rondom ons te luid is geworden, bieden wij eigentijdse en effectieve geluidsoplossingen die voor akoestische verbetering zorgen. We bestuderen de akoestiek van de aan te pakken ruimtes, stellen je verschillende akoestische oplossingen voor en personaliseren de akoestische elementen die jij koos.


Blue Label biedt, vanuit Kuurne, West-Vlaanderen, oplossingen voor de akoestische problemen waarmee tal van mensen te maken hebben: thuis, op scholen, in kantoren, zieken- en rusthuizen, horecazaken, sporthallen en andere openbare gebouwen … Omdat we bij Blue label vinden dat je recht hebt op de positieve effecten van een goeie akoestiek, geven we je gratis geluidsadvies, thuis of op het werk. Zo krijg je een kalmerende en tegelijk stimulerende omgeving, prettig om in te wonen en te werken.
Wij geven je gratis akoestisch advies, doen concrete voorstellen voor akoestische verbetering, plaatsen akoestische oplossingen op maat en zelfs gepersonaliseerd. Met de productie in eigen huis, leveren we snel. Zo roepen we je akoestische problemen direct een halt toe. 


Door de veelzijdigheid van onze producten, de mogelijkheid om op maat te werken en de discretie  van onze akoestische oplossingen, bezorgen ze je een maximum aan comfort. De akoestische elementen, cubes, totems, wand- of plafondpanelen, verbeteren de akoestiek in woningen, horecazaken, sporthallen, scholen, ziekenhuizen, zorgcentra, bibliotheken … Elke publieke ruimte heeft baat bij een goeie geluidsstudie om de akoestische problemen in kaart te brengen. Kies met Blue Label voor een gepersonaliseerde, discrete en effectieve oplossing op maat.

Blog

De akoestische rust in rusthuizen

Op een rustige manier je oude dag slijten. Bij voorkeur thuis. Veel senioren verblijven echter in een rust- en verzorgingscentrum waar rust vaak relatief is. De drukte is iets wat het personeel ook dagelijks aanvoelt, maar misschien niet direct kan benoemen. Hier geldt dat de leefkwaliteit hoger is wanneer je over een goede akoestiek beschikt. Helaas is er veel te vaak te weinig aandacht voor de akoestiek en raadpleegt men zelden een akoestisch expert. Nochtans komt dit het welbevinden van de ouderen en het personeel, de algemene sfeer en levenskwaliteit hoorbaar ten goede.

Lees meer

Een klaslokaal vraagt uitmuntende akoestiek.

En wel hierom. “In stilte”. Een duidelijke boodschap die decennialang de nodige impact genereerde op heel wat speelplaatsen, in gangen en klaslokalen. Dat het op vandaag anders loopt, dat is een feit. Rijen worden zelden nog gevormd op de speelplaats, leerlingen verplaatsen zich zonder begeleiding van het ene naar het andere lokaal. De aansporing om het rustig en stil te doen valt vaak in dovemansoren.

Lees meer

Kan het wat stiller? Ik wil werken.

Of hoe je open workspaces echt rendabel maken.

Lees meer

Project in de kijker: Sociale Dienst Politie

Onlangs verhuisde de sociale dienst van de politie richting nieuwe kantoren: een schoolvoorbeeld van een nieuwe ruimte met veel glas, harde muren, betonnen vloer en plafond met als resultaat een hoge nagalmtijd.  Welke oplossingen de akoestiek verbeterden? Dat ontdek je hier.

Lees meer

Akoestiek, burn-outs en concentratie

Lawaai op het kantoor zorgt voor stress, concentratieproblemen en burn-outs. Wij kunnen de rust terugbrengen met onze akoestische oplossingen op maat.

Lees meer

Galm reduceren!

Wat is galm? Galm is een geluidverschijnsel dat ontstaat bij herhaaldelijke weerkaatsing van geluid. Op harde vlakke oppervlaktes, zoals glas, beton, steen, gaan de geluidsgolven weerkaatsen en ontstaan er storende geluidsreflecties. In grote lege ruimtes krijg je een soort echo effect. Bij kleine ruimtes krijg je eerder een storend gezoem doordat de geluidsgolven elkaar heel snel kruisen. Hierdoor is de spraakverstaanbaarheid soms heel slecht.

Lees meer

Realisaties

Akoestische lichtbak

De lichtbak werd geplaatst in een vergaderzaal met als doel het akoestisch comfort binnen de vergaderzaal te optimaliseren. Deze lightbox is gevuld met akoestisch absorptiemateriaal en voorzien van een akoestisch transparant lichtbakdoek om  het geluid optimaal te kunnen absorberen.
 Meer weten?

Akoestisch plafondpaneel

Bij de Politie Brussel voorzagen we de afdeling sociale dienst van verschillende akoestische plafondpanelen. Afgewerkt met ons zwart ADS-55 profiel, gevuld met akoestisch materiaal en afgedekt met blanco Acoutex-doek.

Meer weten?

Akoestische wandpanelen gecombineerd met dunne lichtbak.

Naast een horizontale lichtbak en akoestische kubussen aan het plafond voorzagen we de verschillende lokalen van de sociale dienst van politie in Brussel van geluidsabsorberende akoestische panelen aan de wanden. Doordat we de lichtbak en de akoestische kaders met hetzelfde zwarte alu-profiel maakten, komt dit als één mooi geheel naar voren.

Meer weten?

Akoestische wandbekleding "De Ververie" Kuurne

In deze lokale kroeg bekleedden we een wand met het thema "vinyl platenhoezen". Het ontwerp liet de klant maken door een fervent muziekliefhebber. We maakten van de gelegenheid gebruik om akoestisch materiaal toe te voegen om de nagalm te verminderen. Het resultaat is een mooie en functionele eyecatcher.

Meer weten?