Blue Label Accoustics

Toepassingen

Je akoestische problemen helpen we de wereld uit door onze kant-en-klare oplossingen op maat. Je bent verzekerd van maatwerk en een snelle levertermijn, aangezien we de productie in eigen beheer doen. De oplossing voor het probleem begint bij een goeie geluidsstudie, die we jou gratis aanbieden. Zo brengen we de problemen in kaart en stellen we de beste oplossing.
Benieuwd naar wat een gratis geluidsstudie over je ruimte vertelt? Advies nodig over akoestische oplossingen op maat

Vraag je gratis geluidsadvies  Bereken de nagalmtijd in uw ruimte

  • Maatwerk
  • Snelle service 
  • Made in Belgium
  • Plaatsing over heel België

Je stille partner
in akoestische
oplossingen.

Thuis en elders.

Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, toont aan dat geluidsoverlast een zwaar onderschatte ziekmaker is. Slapeloosheid, tinnitus, zelfs kanker vinden hun oorzaken terug in het teveel aan geluid. Omdat de wereld rondom ons te luid is geworden, bieden wij eigentijdse en effectieve geluidsoplossingen die voor akoestische verbetering zorgen. We bestuderen de akoestiek van de aan te pakken ruimtes, stellen je verschillende akoestische oplossingen voor en personaliseren de akoestische elementen die jij koos.


Blue Label biedt, vanuit Kuurne, West-Vlaanderen, oplossingen voor de akoestische problemen waarmee tal van mensen te maken hebben: thuis, op scholen, in kantoren, zieken- en rusthuizen, horecazaken, sporthallen en andere openbare gebouwen … Omdat we bij Blue label vinden dat je recht hebt op de positieve effecten van een goeie akoestiek, geven we je gratis geluidsadvies, thuis of op het werk. Zo krijg je een kalmerende en tegelijk stimulerende omgeving, prettig om in te wonen en te werken.
Wij geven je gratis akoestisch advies, doen concrete voorstellen voor akoestische verbetering, plaatsen akoestische oplossingen op maat en zelfs gepersonaliseerd. Met de productie in eigen huis, leveren we snel. Zo roepen we je akoestische problemen direct een halt toe. 


Door de veelzijdigheid van onze producten, de mogelijkheid om op maat te werken en de discretie  van onze akoestische oplossingen, bezorgen ze je een maximum aan comfort. De akoestische elementen, cubes, totems, wand- of plafondpanelen, verbeteren de akoestiek in woningen, horecazaken, sporthallen, scholen, ziekenhuizen, zorgcentra, bibliotheken … Elke publieke ruimte heeft baat bij een goeie geluidsstudie om de akoestische problemen in kaart te brengen. Kies met Blue Label voor een gepersonaliseerde, discrete en effectieve oplossing op maat.

Blog

Hack the material: creatief experiment.

Blue Label is trots om deel te nemen aan het innovatieve project Hack The Material, georganiseerd door Designregio Kortrijk. Samen met Ledro Powder Coatings en het creatieve Nortstudio verkennen we nieuwe mogelijkheden met onze materialen....

Lees meer

Van kelder naar Home Cinema dankzij PetFelt

Een particulier uit Waterloo contacteerde een paar maanden geleden Blue Label om de akoestiek in zijn toekomstige Home Cinema op punt te stellen. Net boven zijn kelder bevindt zich de leefruimte van zijn woning. Het was dus vooral belangrijk om het plafond van de kelderruimte te isoleren en het geluid daar te absorberen zodat het niet naar gelijkvloers kan doorsijpelen. Door de lage plafonds, hebben we voorgesteld om met 9 mm PetFelt panelen te werken. Zo bleef de ruimte voldoende hoog en kwamen de plafondpanelen niet onder de deurkaders uit. Tegelijkertijd absorberen de panelen voldoende geluid. ​

Lees meer

Een raadzaal hoeft geen debat, althans niet over akoestiek

Rouvroy is de zuidelijkst gelegen gemeente van België en telt zo’n 2100 inwoners. De raadzaal van het gemeentehuis heeft een opmerkelijke architectuur met een hoog puntdak, grote ramen, houten balken, tegels in dambord, en een volledig met hout bedekte wand rechtover de vensters. Of er tijdens de gemeenteraden geanimeerde debatten zijn, dat weten we niet. Wat we wel weten is dat de architectuur en de materialen van de ruimte een ontzettend hoge nagalmtijd veroorzaakt waardoor het wellicht moeilijk is om rustige gesprekken te voeren. Tijdens onze meting ter plaatse konden we 2,5 seconden nagalmtijd vaststellen! Beeld je eens in dat dit ongeveer de echo van een kerkgebouw is, en je begrijpt maar al te goed dat vergaderen in deze prachtige ruimte een ware hel kan zijn. Een ideale nagalmtijd voor deze ruimte is tussen 0,8 en 1 seconde.

Lees meer

Een aangepaste akoestiek voor een bijzondere school

EPSIS La Porte Ouverte in Blicquy (Henegouwen) is een school waar een 130-tal leerlingen in het buitengewoon onderwijs les krijgen. De school is gehuisvest in een voormalig kloostergebouw. De renovaties en uitbreidingen kwamen de akoestiek op sommige plaatsen niet ten goede. In verschillende ruimtes ondervond men hierdoor een te hoge nagalm. Na opmeting door Blue Label, werden er nagalmtijden van 1,6 tot 2 seconden gemeten terwijl dit lager dan 0,8 seconde moet zijn. Bij een te hoge nagalm zijn er zodanig veel geluidsreflecties dat de verstaanbaarheid in het gedrang komt. De concentratie vermindert en er ontstaat onrust, zeker bij kinderen met bijvoorbeeld autisme. Daar deze jongeren zeer gevoelig zijn voor prikkels is een goede akoestiek nog belangrijker dan anders.

Lees meer

Renovatie sportzalen, een uitgelezen kans om de akoestiek te verbeteren.

De scholengroep Sint-Rembert vzw verenigt 23 vrije basis- en secundaire scholen in Torhout en omgeving, waaronder ook een sportschool. De groep beheert een groot aantal gebouwen en sportinfrastructuur. Voor een belangrijk renovatieproject van 5 sportzalen (4 in Torhout zelf en 1 in Lichtervelde) werd er aan Blue Label gevraagd om de plafonds van de zalen met akoestisch materiaal te voorzien. Ons voorstel om de renovatie vlot te laten verlopen is te werken met akoestische panelen voorzien van een toplaag in stof (Camira Sonus doek). De 40 mm platen in akomine worden gelijmd om zo de volledige oppervlakte van het plafond te bedekken. De panelen worden rond de bestaande infrastructuur (haken, verlichting, koorden, enz.) uitgesneden. Dit alles is goed voor zo’n 1.000 m2 akoestisch materiaal en geeft een uniform geheel, met oog voor esthetiek en budget. Elke zaal werd in een 4-tal dagen voorzien van een akoestisch plafond (zie Timelapse filmpje). We kunnen gerust stellen dat akoestiek onze tak van sport is !

Lees meer

Blue Label, uw stille partner in akoestiek

Bij Blue Label werken we graag samen met professionals om hun prachtige ontwerpen tot leven te brengen. O.a. Interieur architecten, bureau ontwikkelaars, architecten, bouwondernemingen en schildersbedrijven richten zich vaak tot ons om de akoestiek van gebouwen te verbeteren. Onze diensten zijn zoals onze producten, op maat van de klant. Wij werken in opdracht, achter de schermen mee, door akoestisch advies te geven, galm metingen te doen en ontwerpen tot in de puntjes uit te werken.

Lees meer

Dokter, u heeft last van galm

U gaat naar de huisarts voor een oplossing voor een gezondheidsprobleem. Wij zijn er voor het diagnosticeren van akoestische problemen bij u of bij uw arts. Nagalm, flutterecho, gebrek aan gespreksprivacy … dit kunnen wij oplossen dankzij onze akoestische panelen. In deze specifieke situatie werd er 1 Olea muurpaneel met foto en 3 zelfklevende zwarte panelen onder trap geplaatst (deze zijn amper zichtbaar).

Lees meer

Het is écht feest als de akoestiek goed is!

Een babyborrel, een verjaardagsfeest, een dansavond, het kan allemaal in deze gloednieuwe feestzalen “Crutzenhof” te Hasselt. De strakke architectuur met grote glazen puien en beton gaf echter een veel te hoge nagalm.

Lees meer

Betting Service kantoren Herentals

In onze volledig gerenoveerde kantoren ondervonden we een storende akoestiek. De oplossing die Blue label ons voorstelde en die we ook gevolgd hebben, blijkt zijn doel in zeer positieve zin - zowel esthetisch als functioneel - bereikt te hebben. Zowel directie medewerkers zijn hierover zeer tevreden. Het probleem van de akoestiek is opgelost door middel van de professioneel geplaatste panelen. Deze panelen zijn ook decoratief een surplus en passen vanuit esthetisch oogpunt in het geheel. De gewenste strakheid van onze kantoren blijft volledig behouden. Dank aan het team van Blue Label vanwege het team van Betting Service BV.

Lees meer

​Verbouwde hoeve zonder galm dankzij bijna onzichtbare panelen

Met het oog op een neutrale en moderne look, heeft Blue Label in samenspraak met de klant voorgesteld om een Pikea plafondpaneel in de keuken en een Olea wandpaneel in de living op maat te fabriceren. De klant heeft alle materialen in een bouwpakket met installatiefiche ontvangen en is zelf aan de slag gegaan. Het Pikea plafondpaneel in de keuken telt een aantal doorvoeren voor de lampen en boxen. De doeken werden in warm wit bedrukt om zo dicht mogelijk de kleur van plafond en muren te benaderen. Het resultaat oogt discreet en esthetisch.

Lees meer

Kan het wat stiller? Ik wil werken.

Of hoe je open workspaces echt rendabel maken.

Lees meer

Project in de kijker: Sociale Dienst Politie

Onlangs verhuisde de sociale dienst van de politie richting nieuwe kantoren: een schoolvoorbeeld van een nieuwe ruimte met veel glas, harde muren, betonnen vloer en plafond met als resultaat een hoge nagalmtijd.  Welke oplossingen de akoestiek verbeterden? Dat ontdek je hier.

Lees meer

Galm reduceren!

Wat is galm? Galm is een geluidverschijnsel dat ontstaat bij herhaaldelijke weerkaatsing van geluid. Op harde vlakke oppervlaktes, zoals glas, beton, steen, gaan de geluidsgolven weerkaatsen en ontstaan er storende geluidsreflecties. In grote lege ruimtes krijg je een soort echo effect. Bij kleine ruimtes krijg je eerder een storend gezoem doordat de geluidsgolven elkaar heel snel kruisen. Hierdoor is de spraakverstaanbaarheid soms heel slecht.

Lees meer

Realisaties

Renovatie sportzalen, een uitgelezen kans om de akoestiek te verbeteren.

De scholengroep Sint-Rembert vzw verenigt 23 vrije basis- en secundaire scholen in Torhout en omgeving, waaronder ook een sportschool. De groep beheert een groot aantal gebouwen en sportinfrastructuur. Voor een belangrijk renovatieproject van 5 sportzalen (4 in Torhout zelf en 1 in Lichtervelde) werd er aan Blue Label gevraagd om de plafonds van de zalen met akoestisch materiaal te voorzien.

Meer weten?

Combinatie van OLEA en PIKEA akoestische panelen

In de leefkeuken hebben we 1 Olea wandpaneel in lijn met de buffetkast geplaatst. Daarnaast ook een Pikea plafondpaneel boven eettafel. Samen goed voor 6,8 m2 absorptiemateriaal.


Meer weten?

Base Islands

Deze akoestische panelen worden veel gebruikt in scholen, kantoren, restaurants, studio’s, sport-, vergader- en gemeenschapszalen. Naast het oplossen van uw akoestische probleem zijn ze ook esthetisch mooi. De akoestische plafondpanelen zijn verkrijgbaar in standaard afmetingen maar kunnen ook worden vervaardigd in aangepaste afmetingen om aan uw vereisten te voldoen. Wij bieden een breed gamma aan stofkleuren aan, in zowel standaard als superieure stofafwerkingen.​

Meer weten?

Akoestische room dividers

De Ingen dividers bij Toyota Material Handling in Willebroekzijn strak, licht en gepersonaliseerd in kleur en stijl dankzij de mooie doeken uit het Luma gamma. Het aantal vakken kan variëren alsook de formaten van de panelen. De dividers worden rechtstreeks aan het plafond opgehangen en geven een visuele scheiding tussen werkeilanden die eveneens de akoestiek van de ruimte zal verbeteren door de geluidsgolven te breken en te dempen.

Meer weten?