Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Renovatie sportzalen, een uitgelezen kans om de akoestiek te verbeteren.

Renovatie sportzalen, een uitgelezen kans om de akoestiek te verbeteren.


De scholengroep Sint-Rembert vzw verenigt 23 vrije basis- en secundaire scholen in Torhout en omgeving, waaronder ook een sportschool. De groep beheert een groot aantal gebouwen en sportinfrastructuur. Voor een belangrijk renovatieproject van 5 sportzalen (4 in Torhout zelf en 1 in Lichtervelde) werd er aan Blue Label gevraagd om de plafonds van de zalen met akoestisch materiaal te voorzien.



Ons voorstel om de renovatie vlot te laten verlopen is te werken met akoestische panelen voorzien van een toplaag in stof (Camira Sonus doek). De 40 mm platen in akomine worden gelijmd om zo de volledige oppervlakte van het plafond te bedekken. De panelen worden rond de bestaande infrastructuur (haken, verlichting, koorden, enz.) uitgesneden. Dit alles is goed voor zo’n 1.000 m2 akoestisch materiaal en geeft een uniform geheel, met oog voor esthetiek en budget. Elke zaal werd in een 4-tal dagen voorzien van een akoestisch plafond (zie Timelapse filmpje). We kunnen gerust stellen dat akoestiek onze tak van sport is !