Realisaties

Inspiratie nodig voor het aanpakken van een akoestisch probleem? Hieronder kan je alvast een kleine greep uit onze realisaties terugvinden. Indien gewenst kan u ook ons inspiratieboek aanvragen. 

Inspiratieboek

Rust in ’t Rusteel

De zwarte aluminium profielen en het zwarte doek maken de panelen zeer discreet en integreren ze in de ruimte.In totaal plaatsten we 10 op maat gemaakte plafondpanelen, samen goed voor 20 vierkante meter absorptie. Bij regenachtige dagen kan je nu nog gezelliger tafelen in een rustige gezellige omgeving.

Meer weten?

Renovatie sportzalen, een uitgelezen kans om de akoestiek te verbeteren.

De scholengroep Sint-Rembert vzw verenigt 23 vrije basis- en secundaire scholen in Torhout en omgeving, waaronder ook een sportschool. De groep beheert een groot aantal gebouwen en sportinfrastructuur. Voor een belangrijk renovatieproject van 5 sportzalen (4 in Torhout zelf en 1 in Lichtervelde) werd er aan Blue Label gevraagd om de plafonds van de zalen met akoestisch materiaal te voorzien.

Meer weten?

Bo-Art, van therapie tot kunst

En dat een akoestisch paneel niet enkel therapeutisch kan werken maar ook esthetisch en kunstig kan zijn, bewees Boris Bekaert.
Boris lijdt aan de ziekte van Menière. Deze aandoening doet zich voor in het binnenoor en heeft als belangrijkste kenmerken draaiduizeligheid, tinnitus en gehoorverlies. Om het creatieve aan het nuttige te koppelen, maakte hij kunstige panelen in PET. Dit biedt een akoestische meerwaarde aan het kunstwerk. Gevolg is telkens een prachtig eindresultaat.

Meer weten?

Combinatie van OLEA en PIKEA akoestische panelen

In de leefkeuken hebben we 1 Olea wandpaneel in lijn met de buffetkast geplaatst. Daarnaast ook een Pikea plafondpaneel boven eettafel. Samen goed voor 6,8 m2 absorptiemateriaal.


Meer weten?

Base Islands

Deze akoestische panelen worden veel gebruikt in scholen, kantoren, restaurants, studio’s, sport-, vergader- en gemeenschapszalen. Naast het oplossen van uw akoestische probleem zijn ze ook esthetisch mooi. De akoestische plafondpanelen zijn verkrijgbaar in standaard afmetingen maar kunnen ook worden vervaardigd in aangepaste afmetingen om aan uw vereisten te voldoen. Wij bieden een breed gamma aan stofkleuren aan, in zowel standaard als superieure stofafwerkingen.​

Meer weten?

Akoestische room dividers

De Ingen dividers bij Toyota Material Handling in Willebroekzijn strak, licht en gepersonaliseerd in kleur en stijl dankzij de mooie doeken uit het Luma gamma. Het aantal vakken kan variëren alsook de formaten van de panelen. De dividers worden rechtstreeks aan het plafond opgehangen en geven een visuele scheiding tussen werkeilanden die eveneens de akoestiek van de ruimte zal verbeteren door de geluidsgolven te breken en te dempen.

Meer weten?

Een trap naar een verbeterde akoestiek

Soms hoeven we niet eens ter plaatse te komen om de akoestiek van een ruimte te helpen verbeteren.
Deze particulier uit Meise (Brusselse rand), contacteerde ons via mail nadat ze enkele akoestische uitvoeringen op onze website gezien had.
De vide in haar moderne woning zorgde voor geluidsoverdracht tussen gelijkvloers en verdieping en gaf een forse nagalm.
Deze dame gaf ons gelijk aan dat ze een kunstfoto van een fotografe wou laten drukken op het akoestisch scherm dat als eyecatcher op de muur zou komen.
Na enkele tips via mail, kwam ze tot het kiezen van een Ostrya akoestisch kader van 180x125,4 cm groot. De afbeelding hebben we wat aangepast zodat deze perfect over de rand van het canvas zou komen. Het resultaat slaat als het ware een brug tussen de verdiepingen alsook tussen het modern interieur en de geoptimaliseerde akoestiek.


Meer weten?

Combinatie akoestische plafond- en muuroplossingen

Onze akoestische oplossingen op maat absorberen nagalm en verminderen storende geluiden. In de eetzaal hebben we 6 afhangende eilanden Pikea geplaatst alsook 1 muurpaneel Olea. COREtec® en Blue Label hebben beide dezelfde missie om schoonheid te creëren, hetzij met prachtige vloeren, hetzij met esthetische akoestische oplossingen.

Meer weten?

Akoestische lichtbak COREtec

In de toonzaal werd er geopteerd voor een lichtbak met akoestisch materiaal… noem het the “best of both worlds”, een lichtbak met een duidelijke marketing boodschap en voldoende akoestisch materiaal om de ruimte een aangename akoestiek te geven. ​

Meer weten?

COREtec akoestische PET-wand

Er werd +/- 10 m2 PetFelt op een wand geplaatst. Deze panelen uit 9 mm gerecycleerd polyester materiaal worden met facet cutting op maat gesneden om zo een mooi uitgekozen patroon te vormen. 

Meer weten?

Olea muurpaneel + zelfklevende akoestische panelen

U gaat naar de huisarts voor een oplossing voor een gezondheidsprobleem. Wij zijn er voor het diagnosticeren van akoestische problemen bij u of bij uw arts. Nagalm, flutterecho, gebrek aan gespreksprivacy … dit kunnen wij oplossen dankzij onze akoestische panelen. In deze specifieke situatie werd er 1 Olea muurpaneel met foto en 3 zelfklevende zwarte panelen onder trap geplaatst (deze zijn amper zichtbaar).
Meer weten?

Discrete panelen om de akoestiek in een woning te verbeteren.

“Bedankt voor het resultaat en jullie piekfijne dienstverlening! Zowel functioneel als esthetisch zijn we zeer tevreden van jullie werk. Akoestisch comfort is een niet te onderschatten begrip voor een binnenruimte. Het contrast tussen de eyecatcher enerzijds en het onzichtbare balkonpaneel anderzijds laat hier de veelzijdigheid van jullie product goed blijken.”

Meer weten?

Betting Service kantoren Herentals

“In onze volledig gerenoveerde kantoren ondervonden we een storende akoestiek.
De oplossing die Blue label ons voorstelde en die we ook gevolgd hebben, blijkt zijn doel in zeer positieve zin - zowel esthetisch als functioneel - bereikt te hebben.
Zowel directie medewerkers zijn hierover zeer tevreden.
Het probleem van de akoestiek is opgelost door middel van de professioneel geplaatste panelen.
Deze panelen zijn ook decoratief een surplus en passen vanuit esthetisch oogpunt in het geheel. De gewenste strakheid van onze kantoren blijft volledig behouden.
Dank aan het team van Blue Label
vanwege het team van Betting Service BV.”

Meer weten?

Eyecatcher om de akoestiek in een woning te verbeteren.

Een vide, hoge plafonds, grote raampartijen, harde vloeren zijn factoren die de nagalmtijd aanzienlijk verhogen. Het voordeel van maatwerk is dat je dus samen met de klant kan zoeken naar de esthetiek die hij/zij voor ogen heeft. In het geval van deze particulier in Marke werd er geopteerd voor een eyecatcher op de muur van de eetkamer.

Meer weten?

Een Pikea plafondpaneel met doorvoer voor de verlichting.

Het Pikea plafondpaneel in de keuken telt een aantal doorvoeren voor de lampen en boxen. De doeken werden in warm wit bedrukt om zo dicht mogelijk de kleur van plafond en muren te benaderen. Het resultaat oogt discreet en esthetisch.

Meer weten?

Akoestisch wandpaneel 11 x 1,7 meter met foto

Op dus naar een modern splinternieuw gebouw in glas en beton dacht het bedrijf Mervi ! … met helaas een zeer hoge nagalmtijd in de kantoren en vergaderzaal als gevolg. Reden genoeg om een bezoek en een galmmeting in te lassen. Om de nagalmtijd naar een aanvaardbare en aangeraden 0,8 seconde te brengen, is er berekend om respectievelijk 33 en 24 m2 akoestische panelen te plaatsen.
In eerste fase hebben we de vergaderzaal aangepakt.
Hier werd er geopteerd voor een Olea wandkader van 11 m breed op 1,70 m hoog met als afwerking een foto van de skyline van Antwerpen.De vergaderzaal oogt prachtig met deze door het bedrijf gekozen eyecatchers.
We nemen binnenkort het kantoor op gelijkvloers onder handen, wordt vervolgd…
Meer weten?

Combo van Ostrya akoestische overspannen panelen

In samenwerking met onze klant ABC Plan ID mochten we verschillende ruimtes voorzien van onze Ostrya wandpanelen. Dit zijn akoestische panelen die overtrokken worden met doek naar keuze.
Ontdek onze verschillende doeksoorten...


Meer weten?

Akoestisch plafondpaneel met spots en speakers

Het Pikea plafondpaneel in de keuken telt een aantal doorvoeren voor de lampen en boxen. De doeken werden in warm wit bedrukt om zo dicht mogelijk de kleur van plafond en muren te benaderen. Het resultaat oogt discreet en esthetisch.

Meer weten?

Akoestische plafondpanelen in een uitvaartcentrum

Een afscheid is altijd emotioneel geladen. Bij zo’n moment is de juiste akoestiek meer dan ooit primordiaal. Als de nagalmtijd in een uitvaartcentrum te hoog is zal dit moment van bezinning helaas niet in alle sereniteit kunnen plaatsvinden. In de zaal op het eerste verdiep was de architectuur met het zadeldak in metaal, de hoge plafonds, het groot volume en de strakke materialen niet bevorderlijk voor een goede akoestiek. Om dit te reduceren en de mooie industriële architectuur te respecteren, stelden we 15 akoestische plafondeilanden voor. 

Meer weten?

Hoeve zonder galm dankzij subtiele akoestische wandpanelen

Met het oog op een neutrale en moderne look, heeft Blue Label in samenspraak met de klant voorgesteld om een Olea wandpaneel in de living op maat te fabriceren. De klant heeft alle materialen in een bouwpakket met installatiefiche ontvangen en is zelf aan de slag gegaan.


Meer weten?

Akoestiek in een badkamer: gekletter of gekabbel?

Het oplossen van geluidsreflecties in badkamers is op zich niet moeilijk en vraagt niet zoveel vierkante meters akoestisch materiaal daar de meeste badkamers in vergelijking met andere ruimtes in een woning relatief klein zijn. Enkele vierkante meters absorptiemateriaal voldoen vaak om het probleem om te lossen. Dan rest nog de vraag waar je dan zulke akoestische panelen kan voorzien als er bijna geen muren vrij zijn en er veel spatwanden zijn? Akoestische plafondpanelen zijn hier de ideale oplossing!

Meer weten?

Akoestische opwaardering in particuliere ruimtes

Het probleem van nagalm in een ruimte is niet enkel dagelijkse kost voor kantoorruimtes, vergaderzalen of horeca, maar kan evengoed voorkomen in particuliere ruimtes zoals keuken of leefruimte. Ook hier kunnen onze Olea akoestische wandpanelen ultieme oplossing bieden.
Meer weten?

Kantoor met akoestische plafondpanelen.

Kantoorruimtes met veel glas en betonnen muren kunnen heel wat problemen veroorzaken op gebied van akoestische nagalm. Vaak is het plafond dan de enige vrije ruimte om dit probleem aan te pakken. Hiervoor zijn onze Pikea en Pyrus akoestische plafondpanelen de perfecte oplossingen. Dit werd ook zo aangepast in de kantoorruimtes van Deweco. ​
Meer weten?

Olea bedrukte akoestisch paneel

Zijnskracht wil psychosociale ondersteuning aanbieden voor elke leeftijd. Om hun gesprekken zo comfortabel mogelijk te maken vroeg Zijnskracht om ons advies. Samen hebben we verschillende ruimtes de nodige akoestische aandacht gegeven die ze verdienden.
Meer weten?

Pikea akoestische plafondpanelen

In opdracht van DBS mochten we deze stijlvolle akoestische plafondpanelen aanbieden. Deze akoestische panelen boden hun klant het akoestisch comfort die nodig was voor de ruimte. Dit met een fraai eindresultaat als gevolg.

Meer weten?

Akoestisch paneel restaurant D' Oude Burcht Ostrya met attribuut

Het gastronomisch restaurant D' Oude Burcht in Kortrijk deed beroep op ons om het geluidscomfort in hun sfeervol kader te helpen verbeteren. Door verschillende akoestische oplossingen te combineren, in samenspraak met onze klant, kwamen we tot een mooi resultaat, dit zowel akoestisch als esthetisch.
Onze stijlvolle akoestische panelen, voorzien van een geverfd of gepersonaliseerd doek, brengen nu de nodige sfeer en het akoestisch comfort. Je kan er je m.a.w. culinair laten verwennen in een sfeervol en rustgevend kader.

Meer weten?

Akoestisch paneel restaurant D' Oude Burcht OLEA

​Restaurant D' Oude Burcht in Kortrijk deed beroep op ons voor de optimalisatie van het geluid in hun horecapand. Door verschillende akoestische oplossingen te combineren kwam onze klant te een mooi resultaat, dit zowel akoestisch als esthetisch.
Ook dit stijlvolle akoestisch paneel, voorzien van gepersonaliseerd ingespannen doek, biedt de nodige sfeer en akoestisch comfort. 

Meer weten?

Akoestisch paneel restaurant D' Oude Burcht Ostrya met attributen

​Restaurant D' Oude Burcht in Kortrijk deed beroep op ons voor de optimalisatie van het geluid in hun restaurant. Door verschillende akoestische oplossingen te combineren kwam onze klant te een mooi resultaat, dit zowel akoestisch als esthetisch.
Ook dit stijlvolle akoestisch Ostrya paneel, voorzien van een geverfd overspannen doek, biedt de nodige sfeer en akoestisch comfort. 

Meer weten?

Akoestische lichtbak

De lichtbak werd geplaatst in een vergaderzaal met als doel het akoestisch comfort binnen de vergaderzaal te optimaliseren. Deze lightbox is gevuld met akoestisch absorptiemateriaal en voorzien van een akoestisch transparant lichtbakdoek om  het geluid optimaal te kunnen absorberen.
 Meer weten?

OLEA akoestische paneel in de hal

Om dit in de gang naar 1 seconde te brengen (een nachthal hoeft geen zelfde akoestiek als een woonkamer), hebben we 1 groot Olea wandpaneel  van 320x90 cm met bedrukking geplaatst. Dit helpt de nagalmtijd inkorten en de geluidsoverdracht van kamers naar woonruimte te reduceren.


Meer weten?

Akoestisch paneel restaurant D' Oude Burcht OSTRYA

Voor de optimalisatie van het geluid deed ​Restaurant D' Oude Burcht in Kortrijk beroep op onze akoestische expertise. Door verschillende akoestische oplossingen te combineren kwam onze klant te een mooi resultaat, dit zowel akoestisch als esthetisch.
Ook dit stijlvolle akoestisch Ostrya paneel, voorzien van een gepersonaliseerd overspannen doek, biedt de nodige sfeer en akoestisch comfort. 

Meer weten?

Akoestisch plafondpaneel

Bij de Politie Brussel voorzagen we de afdeling sociale dienst van verschillende akoestische plafondpanelen. Afgewerkt met ons zwart ADS-55 profiel, gevuld met akoestisch materiaal en afgedekt met blanco Acoutex-doek.

Meer weten?

Ostrya akoestische panelen

Deze stijlvolle overspannen akoestische panelen werden voorzien van een persoonlijke opdruk gekozen door onze klant. Naast sfeer bieden deze panelen voor de particulier ook een optimale geluidsabsorptie binnen zijn audiovisuele ruimte.

Meer weten?

Akoestische wandbekleding "De Ververie" Kuurne

In deze lokale kroeg bekleedden we een wand met het thema "vinyl platenhoezen". Het ontwerp liet de klant maken door een fervent muziekliefhebber. We maakten van de gelegenheid gebruik om akoestisch materiaal toe te voegen om de nagalm te verminderen. Het resultaat is een mooie en functionele eyecatcher.

Meer weten?

Akoestische wandpanelen gecombineerd met dunne lichtbak.

Naast een horizontale lichtbak en akoestische kubussen aan het plafond voorzagen we de verschillende lokalen van de sociale dienst van politie in Brussel van geluidsabsorberende akoestische panelen aan de wanden. Doordat we de lichtbak en de akoestische kaders met hetzelfde zwarte alu-profiel maakten, komt dit als één mooi geheel naar voren.

Meer weten?

Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen voorzien van geluidsabsorberend materiaal, fullcolor bedrukt doek en afgewerkt met een zwart aluminium frame. Dit om het akoestische comfort te bevorderen door het verminderen van de nagalmtijd op kantoor.

Meer weten?

ILEX in showroom

In onze showroom te Kuurne kan je onze Ilex-display collectie komen bekijken. Neem gerust contact op om een afspraak te maken met een van onze akoestische experten.

Meer weten?

Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen voorzien van geluidsabsorberend materiaal, fullcolor bedrukt doek en afgewerkt met een zwart aluminium frame

Meer weten?

Akoestische wandpanelen bij de sociale dienst van de politie te Brussel

Naast een horizontale lichtbak en akoestische kubussen aan het plafond, voorzagen we de verschillende lokalen van de sociale dienst van politie in Brussel van geluidsabsorberende akoestische panelen aan de wanden. 

Meer weten?

Akoestisch wallframe bij Fidesco

Luide telefoongesprekken, storende elementen zoals printers, servers of koffiemachines … Op kantoor dragen verschillende akoestische factoren bij tot stress, onverstaanbaarheid, concentratieproblemen, vermoeidheid enz. Wij vertellen je graag hoe je voor een optimale akoestiek zorgt op kantoor, en dit op een stijlvolle manier.

Meer weten?

Akoestische oplossing voor de horeca

Vooral in de horeca is akoestische optimalisatie meer en meer van belang om zo de rust in de zaak te behouden. Het is een plaats waar mensen ongestoord gesprekken voeren en daarbij vormen storende galmen of akoestische chaos zeker een afknapper.

Meer weten?

PIKEA akoestisch plafond paneel bij Maserati

Bij een Maserati werd de toonzaal voorzien van verschillende akoestische plafond panelen. Afgewerkt met ons zwart ADS-55 profiel, gevuld met akoestisch materiaal en afgedekt met bedrukt Deco-doek.

Meer weten?

akoestische plafond oplossing (Cube Baffle)

Naast een horizontale lichtbak en geluidsabsorberende akoestische panelen aan de wanden werden de verschillende lokalen van de sociale dienst van politie te Brussel ook voorzien van een akoestische plafond oplossing.
Deze ACER-Cubes zorgen voor een opmerkelijk verschil in galm en absorberen tal van storende nevengeluiden. 

Meer weten?

ACER Cube in showroom

In onze showroom te Kuurne kan je onze ACER-cube collectie komen bekijken. Neem gerust contact op om een afspraak te maken met een van onze akoestische experten.

Meer weten?

ILEX Baffle in sportzalen

Verschillende sportzalen kregen van ons al akoestische plafond baffles om de akoestische galm te verbeteren.

Meer weten?

Van kelder naar Home Cinema dankzij PetFelt

Een particulier uit Waterloo contacteerde een paar maanden geleden Blue Label om de akoestiek in zijn toekomstige Home Cinema op punt te stellen.


Meer weten?

OLEA akoestisch wandkader

Bij een grote bankinstantie werd de refter voorzien van verschillende akoestische wandoplossingen. Afgewerkt met ons zwart ADS-55 profiel, gevuld met akoestisch materiaal en afgedekt met bedrukt Deco-doek.

Meer weten?