Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Een goede akoestiek, van therapie tot kunst

Een goede akoestiek, van therapie tot kunst

Een goede leef- of werkomgeving is voor iedereen uiterst belangrijk. Voor sommigen onder ons ligt de akoestiek nog gevoeliger dan voor anderen. Hoewel er voldoende studies zijn die aantonen dat galm een impact heeft op het concentratievermogen, zijn er bepaalde personen die nog meer hinder van een slechte akoestiek ondervinden dan anderen.
Mensen met een muzikaal oor zijn bijvoorbeeld heel gevoelig voor overvloedige nagalm.

Daarnaast vermindert met het ouder worden ons vermogen om storende geluidsreflecties in de hersenen af te blokken. De constante geluidsprikkels worden dan een foltering voor het oor en hebben een duidelijk vermoeiend effect.

Maar ook jongere personen kunnen last hebben van de overdaad aan geluidsprikkels. Bij Blue Label worden we regelmatig gesolliciteerd om de akoestiek te verbeteren in bijvoorbeeld scholen en leefgroepen voor jongeren met een beperking. De akoestische panelen brengen in deze gemeenschappelijke ruimtes de nodige sereniteit waardoor de bewoners zich beter gaan voelen en minder zenuwachtig zijn.

En dat een akoestisch paneel niet enkel therapeutisch kan werken maar ook esthetisch en kunstig kan zijn, bewees Boris Bekaert.
Boris lijdt aan de ziekte van Ménière. Deze aandoening doet zich voor in het binnenoor en heeft als belangrijkste kenmerken draaiduizeligheid, tinnitus en gehoorverlies. Boris is kunstenaar in bijberoep en werkt vooral met keramiek. Onlangs is hij gestart met “white line frames”. Oorspronkelijk maakte hij deze kunstige kaders in hout en sierpleister. Om het creatieve aan het nuttige te koppelen, werd er voorgesteld om de panelen in PET te vervaardigen. Dit biedt een akoestische meerwaarde aan het kunstwerk. Het akoestisch paneel van Bo Art voorziet 3 lagen PET op een houten kader. Maar ook kunstige uitsnedes in verschillende kleuren van onze PET-platen zijn een mogelijkheid. Gevolg is telkens een prachtig eindresultaat.


PetFelt is een milieuvriendelijk product, gemaakt uit 50% gerecycleerd materiaal. Naarmate de oppervlakte, de dikte en de toepassing van het paneel kan je de absorptiewaarde van het product verhogen. Petfelt panelen van Blue Label bestaan in 2 diktes (9 en 12 mm), komen in respectievelijk 23 (9 mm) en 12 (12 mm) kleuren. Panelen worden op maat gesneden (maximale afmeting 1220 x 2440 mm). Met Petfelt kan je dus alle kanten uit …  losse vormen, 3d effecten, muur of plafondbekleding, dividers, uitgesneden logo’s en motieven … laat je verbeelding de vrije loop en aarzel niet om je ontwerp aan Blue Label te overhandigen zodat wij een prijsopgave kunnen geven.
 

Meer info over Bo-Art