Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Rust in ’t Rusteel

Rust in ’t Rusteel

“Preus lik Fjirtig!” Of te wel “Fier als veertig man”, en terecht! ’t Rusteel is een prachtige bierspeciaalzaak in Gullegem. Sinds 2001 kan je naast het restaurant ook de brouwerij waar het eigen bier Gulden Spoor gebrouwen wordt bezichtigen. De basserie trekt al sinds 1983 vele bierliefhebbers aan om er in de mooie gewelfde zalen en op het terras te komen genieten van een vers getapte pint en een lokale specialiteit. Veel eters in een gewelfde ruimte betekent ook veel geluidsbronnen die in deze bijzonder architectuur met bakstenen gaan weerkaatsen. Wat op zich voor een gewone leefruimte een aanvaardbare nagalmtijd zou zijn is voor een gelagzaal vaak te hoog. Na het meten van de nagalmtijd willen we die dan ook zo laag mogelijk brengen om de vele geluidsbronnen te dempen.

Maar hoe plaats je in een historische hoeve akoestische panelen die de esthetiek van de ruimte respecteren? Wij opteren bij Rusteel voor Pikea plafondpanelen. Deze panelen werden op maat gemaakt en aan de balken van het gewelf vastgemaakt. Door ze strategisch net boven de tafels te plaatsen bekom je een optimale absorptie.

De zwarte aluminium profielen en het zwarte doek maken de panelen zeer discreet en integreren ze in de ruimte. In totaal plaatsten we 10 op maat gemaakte plafondpanelen, samen goed voor 20 vierkante meter absorptie. Bij regenachtige dagen kan je nu nog gezelliger tafelen in een rustige gezellige omgeving.