Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Van kelder naar Home Cinema dankzij PetFelt

Van kelder naar Home Cinema dankzij PetFelt

Een particulier uit Waterloo contacteerde een paar maanden geleden Blue Label om de akoestiek in zijn toekomstige Home Cinema op punt te stellen.

Net boven zijn kelder bevindt zich de leefruimte van zijn woning. Het was dus vooral belangrijk om het plafond van de kelderruimte te isoleren en het geluid daar te absorberen zodat het niet naar gelijkvloers kan doorsijpelen. Door de lage plafonds, hebben we voorgesteld om met 9 mm PetFelt panelen te werken. Zo bleef de ruimte voldoende hoog en kwamen de plafondpanelen niet onder de deurkaders uit. Tegelijkertijd absorberen de panelen voldoende geluid.

Voor het aankleden van de deuren hebben we op maat gemaakte rechthoekige panelen van 12 mm dikte  voorgeschreven.
Onze Petfelt panelen zijn 9 mm of 12 mm en komen in respectievelijk  23 en 13 standaardkleuren. Dankzij onze performante snijmachine kan u qua vorm en uitvoering alle kanten op. De panelen zijn gemaakt uit 50% gerecycleerde petflessen en zijn dus ook eco-friendly.

Voor deze particulier hebben een voorstel in dambord (tegels van 600x600 mm en 300x600 mm) uitgetekend en hem de nodige installatietips gegeven.

De doe-het-zelver heeft zijn kelder omgetoverd tot een warme en knusse tv ruimte waar de surround geluiden niet verloren gaan (want een zekere geluidsreflectie blijft nodig) maar het plafond voldoende geïsoleerd is om de andere kamers erboven niet te storen.

Voor al uw projecten waar een aangepaste akoestiek nodig is, aarzel niet om met onze experten contact op te nemen. Of u de panelen zelf wenst te installeren of ons hiervoor inschakelt, wij staan altijd klaar om u bij te staan, de juiste producten aan te raden in functie van de vooropgestelde akoestiek, de gewenste esthetiek en het beschikbaar budget… Blue Label is graag uw stille partner in ruimte akoestiek.


Meer weten?