Toepassingen

Je akoestische problemen helpen we de wereld uit door onze kant-en-klare oplossingen op maat. Je bent verzekerd van maatwerk en een snelle levertermijn, aangezien we de productie in eigen beheer doen. De oplossing voor het probleem begint bij een goeie geluidsstudie, die we jou gratis aanbieden. Zo brengen we de problemen in kaart en stellen we de beste oplossing.
Benieuwd naar wat een gratis geluidsstudie over je ruimte vertelt? Advies nodig over akoestische oplossingen op maat

Vraag je gratis geluidsadvies  Bereken de nagalmtijd in uw ruimte

Woningen

Woningen

 
Bouwstijlen die kiezen voor grote, open ruimtes zijn hip en trendy. Ze zorgen echter vaak ook voor een storende nagalm en echo die de warmte en gezelligheid in huis wegneemt. Blue Label neemt in geen tijd de akoestische problemen waar en plaatst snel en correct akoestische panelen op de plaatsen waar het storende geluid moet worden opgevangen.

Om problemen met akoestiek te detecteren, beschikken we over de nodige apparatuur om ter plaatse een nagalmmeting uit te voeren. De oorzaken zijn vaak een te hoog geluidsniveau. Gevolgen? Verminderde verstaanbaarheid, concentratieproblemen, stress, vermoeidheid... De Akoestische elementen die het geluid absorberen brengen rust in je omgeving. Voor onze akoestische producten werken we met een combinatie van akoestisch, geluidsdempend materiaal en geluidsdoorlatende doeken. Benieuwd hoe deze geluidsabsorptie precies werkt?


Bekijk onze verschillende akoestische oplossingen. Als je meer info wenst over de verschillenden akoestische producten of hun absorptiemateriaal kan je zeker contact met onze experten opnemen. Samen selecteren en combineren we wat het beste bij jouw situatie past.

Ja, ik wil gratis geluidsadvies

 Benieuwd hoe we esthetiek en functionaliteit combineren met onze akoestische oplossingen?

Bekijk onze realisaties van de op maat gemaakte akoestische oplossingen of vraag naar ons inspiratieboek. Snuister door dit inspiratieboek vol met leuke ideeën om de akoestiek van uw ruimte te optimaliseren en neem contact op om de perfecte oplossing uit te werken.  


Theoretische nagalmtijd

Hieronder bieden wij u ook een tool aan om de theoretische nagalmtijd in uw ruimte te berekenen en deze te corrigeren met onze producten op maat. Vul onderstaande gegevens in en ontdek welke producten van toepassing zijn om uw ruimte een geschikte nagalmtijd te bezorgen. Indien gewenst kan ook een exacte opmeting ter plaatste uitgevoerd worden, neem hiervoor contact op met een van onze experts.


 
Realisaties

Bo-Art, van therapie tot kunst

En dat een akoestisch paneel niet enkel therapeutisch kan werken maar ook esthetisch en kunstig kan zijn, bewees Boris Bekaert.
Boris lijdt aan de ziekte van Menière. Deze aandoening doet zich voor in het binnenoor en heeft als belangrijkste kenmerken draaiduizeligheid, tinnitus en gehoorverlies. Om het creatieve aan het nuttige te koppelen, maakte hij kunstige panelen in PET. Dit biedt een akoestische meerwaarde aan het kunstwerk. Gevolg is telkens een prachtig eindresultaat.

Meer weten?

Combinatie van OLEA en PIKEA akoestische panelen

In de leefkeuken hebben we 1 Olea wandpaneel in lijn met de buffetkast geplaatst. Daarnaast ook een Pikea plafondpaneel boven eettafel. Samen goed voor 6,8 m2 absorptiemateriaal.


Meer weten?

Een trap naar een verbeterde akoestiek

Soms hoeven we niet eens ter plaatse te komen om de akoestiek van een ruimte te helpen verbeteren.
Deze particulier uit Meise (Brusselse rand), contacteerde ons via mail nadat ze enkele akoestische uitvoeringen op onze website gezien had.
De vide in haar moderne woning zorgde voor geluidsoverdracht tussen gelijkvloers en verdieping en gaf een forse nagalm.
Deze dame gaf ons gelijk aan dat ze een kunstfoto van een fotografe wou laten drukken op het akoestisch scherm dat als eyecatcher op de muur zou komen.
Na enkele tips via mail, kwam ze tot het kiezen van een Ostrya akoestisch kader van 180x125,4 cm groot. De afbeelding hebben we wat aangepast zodat deze perfect over de rand van het canvas zou komen. Het resultaat slaat als het ware een brug tussen de verdiepingen alsook tussen het modern interieur en de geoptimaliseerde akoestiek.


Meer weten?

Eyecatcher om de akoestiek in een woning te verbeteren.

Een vide, hoge plafonds, grote raampartijen, harde vloeren zijn factoren die de nagalmtijd aanzienlijk verhogen. Het voordeel van maatwerk is dat je dus samen met de klant kan zoeken naar de esthetiek die hij/zij voor ogen heeft. In het geval van deze particulier in Marke werd er geopteerd voor een eyecatcher op de muur van de eetkamer.

Meer weten?

Een Pikea plafondpaneel met doorvoer voor de verlichting.

Het Pikea plafondpaneel in de keuken telt een aantal doorvoeren voor de lampen en boxen. De doeken werden in warm wit bedrukt om zo dicht mogelijk de kleur van plafond en muren te benaderen. Het resultaat oogt discreet en esthetisch.

Meer weten?

Combo van Ostrya akoestische overspannen panelen

In samenwerking met onze klant ABC Plan ID mochten we verschillende ruimtes voorzien van onze Ostrya wandpanelen. Dit zijn akoestische panelen die overtrokken worden met doek naar keuze.
Ontdek onze verschillende doeksoorten...


Meer weten?

Hoeve zonder galm dankzij subtiele akoestische wandpanelen

Met het oog op een neutrale en moderne look, heeft Blue Label in samenspraak met de klant voorgesteld om een Olea wandpaneel in de living op maat te fabriceren. De klant heeft alle materialen in een bouwpakket met installatiefiche ontvangen en is zelf aan de slag gegaan.


Meer weten?

Akoestiek in een badkamer: gekletter of gekabbel?

Het oplossen van geluidsreflecties in badkamers is op zich niet moeilijk en vraagt niet zoveel vierkante meters akoestisch materiaal daar de meeste badkamers in vergelijking met andere ruimtes in een woning relatief klein zijn. Enkele vierkante meters absorptiemateriaal voldoen vaak om het probleem om te lossen. Dan rest nog de vraag waar je dan zulke akoestische panelen kan voorzien als er bijna geen muren vrij zijn en er veel spatwanden zijn? Akoestische plafondpanelen zijn hier de ideale oplossing!

Meer weten?

Akoestische opwaardering in particuliere ruimtes

Het probleem van nagalm in een ruimte is niet enkel dagelijkse kost voor kantoorruimtes, vergaderzalen of horeca, maar kan evengoed voorkomen in particuliere ruimtes zoals keuken of leefruimte. Ook hier kunnen onze Olea akoestische wandpanelen ultieme oplossing bieden.
Meer weten?

OLEA akoestische paneel in de hal

Om dit in de gang naar 1 seconde te brengen (een nachthal hoeft geen zelfde akoestiek als een woonkamer), hebben we 1 groot Olea wandpaneel  van 320x90 cm met bedrukking geplaatst. Dit helpt de nagalmtijd inkorten en de geluidsoverdracht van kamers naar woonruimte te reduceren.


Meer weten?

Ostrya akoestische panelen

Deze stijlvolle overspannen akoestische panelen werden voorzien van een persoonlijke opdruk gekozen door onze klant. Naast sfeer bieden deze panelen voor de particulier ook een optimale geluidsabsorptie binnen zijn audiovisuele ruimte.

Meer weten?

Van kelder naar Home Cinema dankzij PetFelt

Een particulier uit Waterloo contacteerde een paar maanden geleden Blue Label om de akoestiek in zijn toekomstige Home Cinema op punt te stellen.


Meer weten?