Toepassingen

Je akoestische problemen helpen we de wereld uit door onze kant-en-klare oplossingen op maat. Je bent verzekerd van maatwerk en een snelle levertermijn, aangezien we de productie in eigen beheer doen. De oplossing voor het probleem begint bij een goeie geluidsstudie, die we jou gratis aanbieden. Zo brengen we de problemen in kaart en stellen we de beste oplossing.
Benieuwd naar wat een gratis geluidsstudie over je ruimte vertelt? Advies nodig over akoestische oplossingen op maat

Vraag je gratis geluidsadvies  Bereken de nagalmtijd in uw ruimte

Kantoren

Kantoren

Open werkplekken zijn modieus en trendy. De geluidsoverlast die ze met zich meebrengen zijn een reëel probleem voor veel werknemers. Nochtans kunnen goed geplaatste akoestische scheidingswanden, cubes of totems hel wat van dat lawaai wegnemen. Een gratis geluidsstudie voor je kantoor is een must.

Werken zonder dat omgevingsgeluiden je werk belemmeren?

Vraag hier je gratis geluidsstudie.

Bekijk onze akoestische oplossingen. Samen selecteren en combineren we wat het best bij jouw kantoorruimte past.


 


Benieuwd hoe we esthetiek en functionaliteit combineren met onze akoestische oplossingen?

Bekijk onze realisaties van de op maat gemaakte akoestische oplossingen of vraag naar ons inspiratieboek. Snuister door dit inspiratieboek vol met leuke ideeën om de akoestiek van uw ruimte te optimaliseren en neem contact op om de perfecte oplossing uit te werken.  ​Theoretische nagalmtijd

Hieronder bieden wij u ook een tool aan om de theoretische nagalmtijd in uw ruimte te berekenen en deze te corrigeren met onze producten op maat. Vul onderstaande gegevens in en ontdek welke producten van toepassing zijn om uw ruimte een geschikte nagalmtijd te bezorgen. Indien gewenst kan ook een exacte opmeting ter plaatste uitgevoerd worden, neem hiervoor contact op met een van onze experts.


 

 
Realisaties

Bo-Art, van therapie tot kunst

En dat een akoestisch paneel niet enkel therapeutisch kan werken maar ook esthetisch en kunstig kan zijn, bewees Boris Bekaert.
Boris lijdt aan de ziekte van Menière. Deze aandoening doet zich voor in het binnenoor en heeft als belangrijkste kenmerken draaiduizeligheid, tinnitus en gehoorverlies. Om het creatieve aan het nuttige te koppelen, maakte hij kunstige panelen in PET. Dit biedt een akoestische meerwaarde aan het kunstwerk. Gevolg is telkens een prachtig eindresultaat.

Meer weten?

Base Islands

Deze akoestische panelen worden veel gebruikt in scholen, kantoren, restaurants, studio’s, sport-, vergader- en gemeenschapszalen. Naast het oplossen van uw akoestische probleem zijn ze ook esthetisch mooi. De akoestische plafondpanelen zijn verkrijgbaar in standaard afmetingen maar kunnen ook worden vervaardigd in aangepaste afmetingen om aan uw vereisten te voldoen. Wij bieden een breed gamma aan stofkleuren aan, in zowel standaard als superieure stofafwerkingen.​

Meer weten?

Akoestische room dividers

De Ingen dividers bij Toyota Material Handling in Willebroekzijn strak, licht en gepersonaliseerd in kleur en stijl dankzij de mooie doeken uit het Luma gamma. Het aantal vakken kan variëren alsook de formaten van de panelen. De dividers worden rechtstreeks aan het plafond opgehangen en geven een visuele scheiding tussen werkeilanden die eveneens de akoestiek van de ruimte zal verbeteren door de geluidsgolven te breken en te dempen.

Meer weten?

Een trap naar een verbeterde akoestiek

Soms hoeven we niet eens ter plaatse te komen om de akoestiek van een ruimte te helpen verbeteren.
Deze particulier uit Meise (Brusselse rand), contacteerde ons via mail nadat ze enkele akoestische uitvoeringen op onze website gezien had.
De vide in haar moderne woning zorgde voor geluidsoverdracht tussen gelijkvloers en verdieping en gaf een forse nagalm.
Deze dame gaf ons gelijk aan dat ze een kunstfoto van een fotografe wou laten drukken op het akoestisch scherm dat als eyecatcher op de muur zou komen.
Na enkele tips via mail, kwam ze tot het kiezen van een Ostrya akoestisch kader van 180x125,4 cm groot. De afbeelding hebben we wat aangepast zodat deze perfect over de rand van het canvas zou komen. Het resultaat slaat als het ware een brug tussen de verdiepingen alsook tussen het modern interieur en de geoptimaliseerde akoestiek.


Meer weten?

Combinatie akoestische plafond- en muuroplossingen

Onze akoestische oplossingen op maat absorberen nagalm en verminderen storende geluiden. In de eetzaal hebben we 6 afhangende eilanden Pikea geplaatst alsook 1 muurpaneel Olea. COREtec® en Blue Label hebben beide dezelfde missie om schoonheid te creëren, hetzij met prachtige vloeren, hetzij met esthetische akoestische oplossingen.

Meer weten?

Akoestische lichtbak COREtec

In de toonzaal werd er geopteerd voor een lichtbak met akoestisch materiaal… noem het the “best of both worlds”, een lichtbak met een duidelijke marketing boodschap en voldoende akoestisch materiaal om de ruimte een aangename akoestiek te geven. ​

Meer weten?

COREtec akoestische PET-wand

Er werd +/- 10 m2 PetFelt op een wand geplaatst. Deze panelen uit 9 mm gerecycleerd polyester materiaal worden met facet cutting op maat gesneden om zo een mooi uitgekozen patroon te vormen. 

Meer weten?

Betting Service kantoren Herentals

“In onze volledig gerenoveerde kantoren ondervonden we een storende akoestiek.
De oplossing die Blue label ons voorstelde en die we ook gevolgd hebben, blijkt zijn doel in zeer positieve zin - zowel esthetisch als functioneel - bereikt te hebben.
Zowel directie medewerkers zijn hierover zeer tevreden.
Het probleem van de akoestiek is opgelost door middel van de professioneel geplaatste panelen.
Deze panelen zijn ook decoratief een surplus en passen vanuit esthetisch oogpunt in het geheel. De gewenste strakheid van onze kantoren blijft volledig behouden.
Dank aan het team van Blue Label
vanwege het team van Betting Service BV.”

Meer weten?

Akoestisch wandpaneel 11 x 1,7 meter met foto

Op dus naar een modern splinternieuw gebouw in glas en beton dacht het bedrijf Mervi ! … met helaas een zeer hoge nagalmtijd in de kantoren en vergaderzaal als gevolg. Reden genoeg om een bezoek en een galmmeting in te lassen. Om de nagalmtijd naar een aanvaardbare en aangeraden 0,8 seconde te brengen, is er berekend om respectievelijk 33 en 24 m2 akoestische panelen te plaatsen.
In eerste fase hebben we de vergaderzaal aangepakt.
Hier werd er geopteerd voor een Olea wandkader van 11 m breed op 1,70 m hoog met als afwerking een foto van de skyline van Antwerpen.De vergaderzaal oogt prachtig met deze door het bedrijf gekozen eyecatchers.
We nemen binnenkort het kantoor op gelijkvloers onder handen, wordt vervolgd…
Meer weten?

Combo van Ostrya akoestische overspannen panelen

In samenwerking met onze klant ABC Plan ID mochten we verschillende ruimtes voorzien van onze Ostrya wandpanelen. Dit zijn akoestische panelen die overtrokken worden met doek naar keuze.
Ontdek onze verschillende doeksoorten...


Meer weten?

Kantoor met akoestische plafondpanelen.

Kantoorruimtes met veel glas en betonnen muren kunnen heel wat problemen veroorzaken op gebied van akoestische nagalm. Vaak is het plafond dan de enige vrije ruimte om dit probleem aan te pakken. Hiervoor zijn onze Pikea en Pyrus akoestische plafondpanelen de perfecte oplossingen. Dit werd ook zo aangepast in de kantoorruimtes van Deweco. ​
Meer weten?

Olea bedrukte akoestisch paneel

Zijnskracht wil psychosociale ondersteuning aanbieden voor elke leeftijd. Om hun gesprekken zo comfortabel mogelijk te maken vroeg Zijnskracht om ons advies. Samen hebben we verschillende ruimtes de nodige akoestische aandacht gegeven die ze verdienden.
Meer weten?

Pikea akoestische plafondpanelen

In opdracht van DBS mochten we deze stijlvolle akoestische plafondpanelen aanbieden. Deze akoestische panelen boden hun klant het akoestisch comfort die nodig was voor de ruimte. Dit met een fraai eindresultaat als gevolg.

Meer weten?