Toepassingen

Je akoestische problemen helpen we de wereld uit door onze kant-en-klare oplossingen op maat. Je bent verzekerd van maatwerk en een snelle levertermijn, aangezien we de productie in eigen beheer doen. De oplossing voor het probleem begint bij een goeie geluidsstudie, die we jou gratis aanbieden. Zo brengen we de problemen in kaart en stellen we de beste oplossing.
Benieuwd naar wat een gratis geluidsstudie over je ruimte vertelt? Advies nodig over akoestische oplossingen op maat

Vraag je gratis geluidsadvies  Bereken de nagalmtijd in uw ruimte

Ziekenhuizen, rust- en verzorgingscentra

Ziekenhuizen, rust- en verzorgingscentra

Omdat bezoekjes aan en vooral het verblijf in ziekenhuizen en zorgcentra vaker voor stress zorgen, is een geluidstudie hier zeker op zijn plaats. Een serene sfeer creëer je hier vooral door een goede akoestiek. Ook hier zorgen onze oplossingen op maat voor een gepersonaliseerd geheel dat de leefkwaliteit van personeel, bezoekers en bewoners verhoogt.

Een levendig en rustgevend leefklimaat?

Vraag hier je gratis geluidsstudie.

Bekijk onze akoestische oplossingen. Samen selecteren en combineren we wat het beste bij jouw RVT of ziekenhuis past.


 


Benieuwd hoe we esthetiek en functionaliteit combineren met onze akoestische oplossingen?

Bekijk onze realisaties van de op maat gemaakte akoestische oplossingen of vraag naar ons inspiratieboek. Snuister door dit inspiratieboek vol met leuke ideeën om de akoestiek van uw ruimte te optimaliseren en neem contact op om de perfecte oplossing uit te werken.  ​Theoretische nagalmtijd

Hieronder bieden wij u ook een tool aan om de theoretische nagalmtijd in uw ruimte te berekenen en deze te corrigeren met onze producten op maat. Vul onderstaande gegevens in en ontdek welke producten van toepassing zijn om uw ruimte een geschikte nagalmtijd te bezorgen. Indien gewenst kan ook een exacte opmeting ter plaatste uitgevoerd worden, neem hiervoor contact op met een van onze experts.


 

 
Realisaties

Base Islands

Deze akoestische panelen worden veel gebruikt in scholen, kantoren, restaurants, studio’s, sport-, vergader- en gemeenschapszalen. Naast het oplossen van uw akoestische probleem zijn ze ook esthetisch mooi. De akoestische plafondpanelen zijn verkrijgbaar in standaard afmetingen maar kunnen ook worden vervaardigd in aangepaste afmetingen om aan uw vereisten te voldoen. Wij bieden een breed gamma aan stofkleuren aan, in zowel standaard als superieure stofafwerkingen.​

Meer weten?

Een trap naar een verbeterde akoestiek

Soms hoeven we niet eens ter plaatse te komen om de akoestiek van een ruimte te helpen verbeteren.
Deze particulier uit Meise (Brusselse rand), contacteerde ons via mail nadat ze enkele akoestische uitvoeringen op onze website gezien had.
De vide in haar moderne woning zorgde voor geluidsoverdracht tussen gelijkvloers en verdieping en gaf een forse nagalm.
Deze dame gaf ons gelijk aan dat ze een kunstfoto van een fotografe wou laten drukken op het akoestisch scherm dat als eyecatcher op de muur zou komen.
Na enkele tips via mail, kwam ze tot het kiezen van een Ostrya akoestisch kader van 180x125,4 cm groot. De afbeelding hebben we wat aangepast zodat deze perfect over de rand van het canvas zou komen. Het resultaat slaat als het ware een brug tussen de verdiepingen alsook tussen het modern interieur en de geoptimaliseerde akoestiek.


Meer weten?

Olea muurpaneel + zelfklevende akoestische panelen

U gaat naar de huisarts voor een oplossing voor een gezondheidsprobleem. Wij zijn er voor het diagnosticeren van akoestische problemen bij u of bij uw arts. Nagalm, flutterecho, gebrek aan gespreksprivacy … dit kunnen wij oplossen dankzij onze akoestische panelen. In deze specifieke situatie werd er 1 Olea muurpaneel met foto en 3 zelfklevende zwarte panelen onder trap geplaatst (deze zijn amper zichtbaar).
Meer weten?

Combo van Ostrya akoestische overspannen panelen

In samenwerking met onze klant ABC Plan ID mochten we verschillende ruimtes voorzien van onze Ostrya wandpanelen. Dit zijn akoestische panelen die overtrokken worden met doek naar keuze.
Ontdek onze verschillende doeksoorten...


Meer weten?

Akoestische plafondpanelen in een uitvaartcentrum

Een afscheid is altijd emotioneel geladen. Bij zo’n moment is de juiste akoestiek meer dan ooit primordiaal. Als de nagalmtijd in een uitvaartcentrum te hoog is zal dit moment van bezinning helaas niet in alle sereniteit kunnen plaatsvinden. In de zaal op het eerste verdiep was de architectuur met het zadeldak in metaal, de hoge plafonds, het groot volume en de strakke materialen niet bevorderlijk voor een goede akoestiek. Om dit te reduceren en de mooie industriële architectuur te respecteren, stelden we 15 akoestische plafondeilanden voor. 

Meer weten?