Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Het is écht feest als de akoestiek goed is!

Het is écht feest als de akoestiek goed is!

Een babyborrel, een verjaardagsfeest, een dansavond, het kan allemaal in deze gloednieuwe feestzalen “Crutzenhof” te Hasselt. De strakke architectuur met grote glazen puien en beton gaf echter een veel te hoge nagalm. In de grote en kleine zaal werden er respectievelijk 2,8 s en 1,7 seconden nagalmtijd gemeten.

Om de nagalmtijd aanzienlijk te reduceren (naar 0,8/1 s) werd er 99 m2  plafondpanelen in de grote zaal en 9 m2 in de kleine zaal  geplaatst. De gekozen akoestische panelen van het type Easy Stick zijn 40 mm dik en heel licht (9 kg/m3).

Ze worden op maat gemaakt, hebben een hoge absorptie, zijn zelfklevend en hebben een mooie afwerking. De stof kan gekozen worden uit 2 verschillende gamma’s met in totaal 43 kleurmogelijkheden. In Crutzenhof werd er geopteerd voor een neutrale uitstraling, met grijze stof. Dit maakt het mogelijk om akoestisch en visueel een toegevoegde waarde te zijn en niet te storen wanneer feestvierders een eigen stijl in de zaal met decoratiestukken wensen aan te brengen.

Of het nu de fanfare is die komt repeteren of een dj is die muziek komt maken, de akoestiek is nu op punt, laat het feest maar losbarsten!