Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Een aangepaste akoestiek voor een bijzondere school

Een aangepaste akoestiek voor een bijzondere school

EPSIS La Porte Ouverte in Blicquy (Henegouwen) is een school waar een 130-tal leerlingen in het buitengewoon onderwijs les krijgen. De school is gehuisvest in een voormalig kloostergebouw. De renovaties en uitbreidingen kwamen de akoestiek op sommige plaatsen niet ten goede.
 
In verschillende ruimtes ondervond men hierdoor een te hoge nagalm. Na opmeting door Blue Label, werden er nagalmtijden van 1,6 tot 2 seconden gemeten terwijl dit lager dan 0,8 seconde moet zijn.

Bij een te hoge nagalm zijn er zodanig veel geluidsreflecties dat de verstaanbaarheid in het gedrang komt. De concentratie vermindert en er ontstaat onrust, zeker bij kinderen met bijvoorbeeld autisme. Daar deze jongeren zeer gevoelig zijn voor prikkels is een goede akoestiek nog belangrijker dan anders.

Om het budget van de school te respecteren werd er geopteerd voor panelen die hun techniekers zelf konden installeren. Er werd hoofdzakelijk gewerkt met Olea wandpanelen die zoals schilderijen opgehangen kunnen worden. De foto’s werden door de leerlingen en leraren zelf gekozen en brengen sfeer in de ruimtes. Waar de galm erg hoog was zijn er ook nog ”Base” akoestische plafondpanelen geplaatst. Deze plafondpanelen zijn gemaakt van een hoog absorberende minerale wol die overtrokken wordt met een stof naar keuze. Ze zijn makkelijk te lijmen a.d.h.v. montagelijm.
In totaal is er 75 vierkante meters akoestisch materiaal aangebracht en dit in 2 refters, 2 zitruimtes, 1 polyvalente ruimte en 1 speelruimte.  Maatwerk binnen het bereik van ieders budget, daar gaan we voor! Aarzel dus zeker niet om met ons contact op te nemen indien u voor een school of instelling een advies, galmmeting en vrijblijvende offerte wenst.

Een afdelingsverantwoordelijke verwoordt haar ervaring met Blue Label het als volgt :