Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Veel glas, veel licht, veel galm

Veel glas, veel licht, veel galm

Een strakke moderne architectuur uit zich vaak in gladde harde oppervlaktes met veel glas, tegels, beton, gelakte kasten, geschilderde wanden. Meubels hebben hier vaak een strak design en zijn zelden overtrokken met stoffen. Weinig absorptiemateriaal veroorzaakt een hogere galm.

Mooie grote raampartijen laten veel zonlicht binnen en bieden een prachtig uitzicht naar de tuin. Het laatste wat je wil doen is het uitzicht hinderen door akoestische gordijnen te hangen (deze werken trouwens enkel als ze dichtgetrokken zijn). Ook akoestische lamellen gaan pas werken als ze minstens 45° schuin staan. Dit zal de lichtinval ook sterk verminderen.
Het is dus veel esthetischer en doeltreffender om in deze ruimtes akoestische wand- of plafondpanelen te plaatsen.

Bij deze particulier in Aalter hebben we de woonkeuken en de nachthal onder handen genomen.
De nagalmtijden waren respectievelijk 1,1 en 2 seconden.

Om dit in de gang naar 1 seconde te brengen (een nachthal hoeft geen zelfde akoestiek als een woonkamer), hebben we 1 groot Olea wandpaneel  van 320x90 cm met bedrukking geplaatst. Dit helpt de nagalmtijd inkorten en de geluidsoverdracht van kamers naar woonruimte te reduceren.

In de leefkeuken hebben we 1 Olea wandpaneel in lijn met de buffetkast geplaatst. Daarnaast ook een Pikea plafondpaneel boven eettafel. Samen goed voor 6,8 m2 absorptiemateriaal.
Het resultaat: veel glas, veel licht maar een pak minder galm en dit alles met esthetische panelen die op maat en naar wens van de klant gemaakt werden.