Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Een akoestisch paneel boven eettafel, esthetisch en efficiënt

Een akoestisch paneel boven eettafel, esthetisch en efficiënt

Deze particulier in Dendermonde contacteerde Blue Label omdat er na het aanbrengen van enkele akoestische panelen in de vide tussen leefruimte en slaapkamers er nog steeds geen goede akoestiek aanwezig was. Bij Blue Label is het motto “meten is weten”. Een bezoek ter plaatse en een galmmeting geven een duidelijke beeld van de akoestische problemen die per vertrek maar ook soms per gedeelte, naargelang de architectuur ervan,  kunnen verschillen. Na analyse, bleek het grootste probleem zich nog op 2 plaatsen te bevinden. De akoestiek in de traphal werd door een concullega weliswaar goed aangepakt, maar de andere vertrekken voldeden nog niet.

Als oplossing werd er in de eetkamer voor een Pikea plafondpaneel met doorvoer voor de lamp geopteerd. De eettafel staat bovendien in een hoek, tussen 2 glazen puien, hetgeen het geluid reflecteert.  Het plaatsen van een akoestisch paneel boven eettafel is doeltreffend daar men zo dicht mogelijk bij de geluidsbronnen zit. Het akoestisch paneel is op maat gemaakt en ter plaatse aan plafond gemonteerd. Bij de tv, in de woonkamer, werd er daarentegen een Olea muurpaneel geplaatst.

Tenslotte, in de nachthal, waar de nagalmtijd ruim 1,4 seconde bedroeg,  werden er 2 Olea kaders met foto bedrukking geplaatst.  Het verminderen van de nagalm in een nachthal zal ook het doorsluizen van geluid van en naar de slaapkamers sterk reduceren.