Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Akoestiek, burn-outs en concentratie

Akoestiek, burn-outs en concentratie

Je brengt samen met je collega's bijna dagelijks heel wat uren door op het kantoor. De omgeving waarin je werkt, denkt en presteert, heeft een grote invloed op hoe je je voelt en dus ook op de kwaliteit van het werk dat je aflevert. 
Akoestiek is een zeer belangrijke factor die zeker kan bijdragen tot het optimaliseren van de werkprestaties. 


Stel je voor: je hebt nog welgeteld 32 minuten voordat je die zendknop moet aanklikken, en de spanning is te snijden. Je hebt al je concentratie nodig om dit document op tijd mooi af te werken. Jammer genoeg heeft Collega X (die anoniem wenst te blijven) vandaag beslist om zijn nieuwe drilboor mee te brengen naar het werk en met enige ongepaste trots een demonstratie te geven. Niemand is echt onder de indruk en jij nog het minst. En het is nog maar dinsdag. Hoe staat het met de concentratie? En hoe hard kijk je al uit naar vrijdag? 

 

Het is een extreem voorbeeld - en we wensen het niemand toe - maar als je het zo bekijkt, is het logisch dat lawaai en omgevingsgeluid een gigantische rol spelen in hoe je je voelt en hoe goed je je kan concentreren. En hoewel jouw collega’s hopelijk hun drilboren thuislaten, herken je waarschijnlijk andere afleidende lawaaibronnen: geklets van collega’s, veel te luide ringtones die niet meer veranderd zijn sinds 2008, luidruchtige telefoongesprekken, de koffiemachine die elke vijf minuten een boodschap van zijn volk verkondigt, die collega die je nooit ziet schrijven maar wel constant hoort klikklikklikken met de balpen, noem maar op.
 


Frustraties & stress

Die kleine irritaties kunnen snel escaleren. Volgens een artikel van De Tijd is het aantal dertigers die geveld zijn door een burn-out in vijf jaar tijd verdubbeld. In 2016 zaten meer dan 130.000 Belgen langer dan een jaar thuis door een burnout of een gelijkaardig probleem.

 

Al dit lawaai zorgt dus voor concentratieproblemen, stress, onrust, vermoeidheid, frustratie en hoofdpijn op het einde van de dag. Druppels hier en daar vormen samen liters en niemands emmer is oneindig diep. Je kan je ogen sluiten voor wat je niet wilt zien, maar je oren staan altijd open. Logisch dus, dat heel wat werknemers klagen over lawaai en nog meer er last van hebben.

Oxford Economics nam de proef op de som en onderzocht hoeveel werknemers extra maatregelen nodig hadden om de afleidingen op kantoor te kunnen tolereren. Het bleek om maar liefst 99 (!) procent te gaan. En slechts zes procent van de leidinggevenden hebben hun kantoor effectief uitgerust met maatregelen om het lawaai te verminderen. Je ziet dus al dat er meer dan een beetje nood is aan actie en oplossingen.

 

Wij zijn experts in akoestiek en niet in mentale gezondheid, maar ook wij weten het: niets is belangrijker dan goed in je vel zitten, zeker op plaatsen waar je zo veel tijd doorbrengt. De meeste werkgevers houden zich echter niet bezig met goede akoestiek. Akoestiek is ongrijpbaar en vergt expertise en wordt daarom vaak naar helemaal achteraan in de agenda geschoven. Gelukkig beschikken wij over de know-how en helpen we graag een handje. Lees verder om te ontdekken hoe, of neem contact op met ons, voor een oplossing op maat.

Een paar ideeën.. 

Wat kan Blue Label doen voor jouw kantoor? Wel, wij maken akoestische oplossingen in heel wat vormen en maten. Aangezien elke werkplek anders is, zijn die aangepaste oplossingen en die flexibiliteit zo belangrijk. Daarom zetten we graag in op maatwerk, zodat we overal een bijdrage kunnen leveren. Niet te groot, niet te klein, vlekkeloos geïntegreerd in de omgeving.
 

Bovendien wil het oog ook wat, dus zien onze displays er fantastisch uit. Neem gerust een kijkje, als je ons niet gelooft. Het zijn geluidsvangers én blikvangers.


Onze bureauschermen zijn bijvoorbeeld een heel goed idee. De ILEX-displays hebben voetjes, wieltjes of bureauklemmen en vangen het geluid zonder problemen op.
 

Aangezien het belangrijk is om muur-tot-muurreflectie te dempen, zorgen we ook voor OLEA-wandpanelen (uiteraard ook bedrukbaar met eender welke foto u verkiest) en wie liever de muren bloot laat, kan terecht bij onze ILEX-baffles en PIKEA-reeks: plafondpanelen die er ook nog eens heel trendy uitzien. Wil je nog origineler uit de hoek komen? Geen probleem. Ga voor onze ACER-kubus of onze ACER-totem. Zo koppelen we heel graag het nuttige aan het aangename.

 

Geluidshinder is een probleem dat moeilijk aan te pakken lijkt.
Gelukkig kennen wij er iets van.

 

 


Benieuwd hoe we esthetiek en functionaliteit combineren
met onze akoestische oplossingen?

Bekijk onze 
realisaties van de op maat gemaakte akoestische oplossingen of vraag naar ons inspiratieboek. Snuister door dit inspiratieboek vol met leuke ideeën om de akoestiek van uw ruimte te optimaliseren en neem contact op om de perfecte oplossing uit te werken.