Over Blue Label ...

Als stille partner zijn wij uitermate sterk in het bieden van oplossingen voor al jouw akoestische problemen. Bij ons op kantoor, in de showroom of bij jou thuis of op het werk, wij staan je met advies en praktische oplossingen bij. We tonen je de duidelijke meerwaarde van onze producten aan, op vlak van rust en productiviteit.

Nog vragen? Stel ze maar.

Opmaak & bestanden

 

Het opmaken van bestanden voor peesdoeken

Lever je bestanden bij voorkeur aan in PDF. Bij het opmaken van PDF-bestanden voor digitale prints, wil je uiteraard kwaliteitsverlies voorkomen. Normaal gesproken geldt: hoe hoger de resolutie, hoe scherper de print. Lever echter geen onnodig grote bestanden aan. Hiervoor is het belangrijk om de juiste resolutie voor uw bestand te kiezen.

 

Resolutie op ware grootte:

Maak tijdens de opmaak van jouw PDF-bestand een inschatting, welke resolutie geschikt is voor mijn toepassing.


Tussen 100-150 dpi: Scherpe print en ook van dichtbij goed lees- en zichtbaar.
Prima resolutie voor bijvoorbeeld beurstoepassingen en interieur.


Tussen 70-100 dpi: Prints die op een zichtafstand van enkele meters leesbaar moeten zijn.


Minder dan 70 dpi: De resolutie voor extreem grote printafmetingen die van op een grote afstand bekeken wordt.


DPI zijn ‘dots per inch’. Met DPI geef je het aantal pixels per inch (ter vergelijking: 1 inch = 2,54 cm) aan. Hoe hoger de DPI, hoe hoger de resolutie en hoe scherper én duidelijker jouw afbeelding of ontwerp. 
Pas de resolutie aan als je je bestand op schaal aanlevert.
(Bv: een bestand opgemaakt op 1/2 van de ware grootte dan moet de resolutie vermenigvuldigen met 2/1)



 

Lettertypen en lettercontouren

Zet actieve tekst altijd om naar lettercontouren. Zo worden teksten vastgelegd en veiliggesteld, voorkom je fouten in je print en kunnen we de bestanden eventueel openen om te controleren en/of bewerken. Sluit lettertypen voor de zekerheid in, in de PDF.


 

Lagen in de PDF

Uit de opbouw in lagen kan onze RIP geen informatie halen m.b.t. printlagen. Werken met lagen is handig tijdens de opmaak, maar vormt risico’s in de RIP en maakt bestanden onnodig groot. Vlak bestanden daarom af en verwijder onzichtbare/verborgen lagen. Laagopbouw wordt tijdens onze geautomatiseerde voorbereiding afgevlakt. Bij onzichtbare/verborgen lagen vanuit Illustrator, bestaat het risico dat deze toch geprint worden.


 

Kleurinstellingen

Voor Adobe programma’s raden we de voorinstelling ‘Europa, algemeen gebruik’ aan.
Kleurprofiel CMYK: Coated FOGRA39 (ISO 12647-2:2004)
Kleurprofiel RGB: sRGB (IEC 61966-2.1)


Pantone (PMS) kleuren:

Pantone Matching System (PMS) is een kleurensysteem/kleurenboek met coderingen. Het is de standaard voor drukwerk en sign. Pantone Matching System bevat afspraken tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces over het reproduceren van kleuren. ‘Matching’ duidt bij digitaal full color print vooral op de doelstelling een kleur zo goed mogelijk te benaderen maar zal nooit identiek zijn

Tip: Gebruik Pantone Solid Coated (C). Bij Uncoated kleuren (U), wordt de matte uitstraling gesimuleerd en komen kleuren er dus minder verzadigd uit.

 

 

Afloop

Voor de peesdoeken geldt 1,5 cm afloop rondom op ware grootte.
Druk- en andere snijtekens mogen niet in de opmaak opgenomen worden, dus ook niet in de afloop.
Teksten, logo's of andere belangrijke info wordt het best minimum op 1,5 cm van de rand van het zichtbare formaat geplaatst!

 

 

Aanleveren

Bestanden onder de 5MB kunnen via mail doorgestuurd worden, grotere bestanden worden beter via Wetransfer verstuurd. (dit kan gratis tot 2GB)



#bestandstype #bestand #overdruk #transparantie #peesdoek