Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Vergaderen in alle discretie bij Umain

Vergaderen in alle discretie bij Umain

Umain is een dynamisch team van accountants dat bedrijven in hun gebouw in Mariakerke ontvangt en begeleidt. Als klanten het over cijfers hebben is privacy uiterst belangrijk. De glazen wanden tussen de verschillende vergaderruimtes lieten echter te veel geluid doorsijpelen. Bovendien gaven de rechtopstaande harde wanden geluidsreflecties hetgeen de akoestiek binnen de ruimte benadeelde door flutterecho te veroorzaken.

Om dit op te lossen werd er geopteerd om de wanden te bedekken met Olea wandpanelen.

Onze wandbekleding Olea werd op maat gemaakt om de wanden met absorberend materiaal te bedekken. Qua afwerking werd er gekozen voor een aantal prachtige eyecatchers die via sublimatiebedrukking op de Acoutex doeken bedrukt werden. Op één van de panelen werd het logo van Umain bedrukt. Daar Blue Label een eigen sublimatie printer gebruikt kunnen we zeer grote formaten aan (tot 3 m 10 aan één zijde en tot zelfs meer dan 40 m aan de andere zijde). Sublimatie bedrukking is een techniek waarbij het doek niet met inkt wordt bedekt maar de print via warmtetransfer op het doek plaatst. Hierdoor blijft het doek open en kan het geluid door het doek heen om dan in het akoestisch materiaal geabsorbeerd te worden. Deze techniek is ecologisch en gebruikt inkten op waterbasis. Bovendien is de bedrukking zeer scherp van kwaliteit.

De aluminium profielen van de Olea kaders zijn standaard beschikbaar in zwart, wit of geanodiseerd grijs maar kunnen ook in eender welk RAL kleur geverfd worden. Bij grote formaten wordt het kader rechtstreeks op de muur gemonteerd.

Een ingenaaide pees op het doek zorgt ervoor dat de print makkelijk in de rand van het aluminium profiel geplaatst kan worden. Het doek spant zich perfect aan en blijft zijn elasticiteit behouden, ongeacht verandering van temperatuur of vochtigheidsgraad in de ruimte.

En als u na een tijd het doek wenst te vervangen is dit eenvoudig te realiseren. Stel dat u per seizoen een ander doek wenst om de productlijnen te volgen of dat uw bedrijf van logo verandert… u bestelt bij Blue Label een nieuw doek en we sturen u dit op of komen zelf het doek vervangen.