Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Revalideren in een rustgevende omgeving

Revalideren in een rustgevende omgeving

​Het Centrum voor Ambulante Revalidatie ’t Veld in Aartrijke biedt verschillende begeleidingstrajecten voor kinderen. Bij de revalidatie horen ook vaak een aantal kinesitherapie- en sportsessies. Spelenderwijs wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan de motoriek van de kinderen. De therapieruimte is splinternieuw maar heeft een slechte akoestiek. Een groot volume met een hoog plafond, harde materialen zoals beton, en glazen puien geven een zeer hoge nagalmtijd van 2 seconden waar er eigenlijk niet meer dan 0,8 tot 1 seconde zou mogen zijn. Het sporten in kleine groepjes wordt hierdoor bemoeilijkt.

Na de opmeting hebben we samen met het centrum bekeken hoe we dit het best aanpakken. Een aantal voorstellen met verschillende akoestische toepassingen werden gemaakt. Na de keuze van het type paneel zijn we met enkele ontwerpen gekomen. Om esthetische en praktische redenen werd er geopteerd voor vrij grote Base wandpanelen. Deze panelen van 40 mm dik hebben een kern in glasvezel met een zeer hoge geluidsabsorptie (klasse A). Ze worden afgewerkt met een uni doek naar keuze (meer dan 100 kleuren mogelijk). De panelen kunnen tegen een stoot en zijn op maat verkrijgbaar. De panelen zijn samen goed voor 17 vierkante meter absorptie. Dit zal de nagalmtijd tot een aanvaardbare 1 seconde reduceren.De Base panelen zijn makkelijk te plaatsen a.d.h.v. spaken en lijm en zijn ideaal voor crèches, sportzalen maar ook klaslokalen of vergaderzalen.
Na deze akoestische ingreep kunnen de kindjes in alle rust in een fijne omgeving revalideren.