Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Goed in je vel met de juiste akoestiek

Goed in je vel met de juiste akoestiek

In het “Institut Daphné”, in het dorpje Sart-Eustache, nabij Fosses-la-Ville (Henegouwen) , draait alles rond welbehagen en schoonheid. In een modern en verzorgd interieur kan je genieten van een prachtige wellness ruimte, privé sauna, massages en schoonheidsverzorging. Om tot rust te komen heb je natuurlijk een rustgevende akoestiek nodig. De zeer sympathieke uitbaters, Tristan en Daphné hebben onlangs beslist om verfraaiingswerken door te laten gaan. Een goed gekozen moment om ook de akoestiek onder handen te nemen.

Voor het verbeteren van de akoestiek namen ze contact met Blue Label op. Tijdens een bezoek ter plaatse hebben we meerdere akoestische tips gegeven. Eén ervan, was het plaatsen van een akoestische wand in de traphal om zo de geluidsgolven van de wellness ruimte naar het onthaal te dempen. Het Olea wandpaneel werd op maat gemaakt en is amper zichtbaar omdat het doek bedrukt werd in dezelfde kleur als de muurverf die op de andere muren gebruikt werd. Het aluminium frame volgt de vorm van de treden en er werd een doorvoer voor de wandlamp voorzien. Het resultaat is een bijna onzichtbare akoestische wand van 7,6 m2 hoogwaardig absorptiemateriaal.

Tristan en Daphné verwoorden het als volgt :