Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Een klaslokaal vraagt uitmuntende akoestiek.

Een klaslokaal vraagt uitmuntende akoestiek.

Logische veranderingen

​De jeugd is mondiger. De schoolgebouwen en klaslokalen evolueerden vaak niet of veel te traag mee. De inspanningen die scholen leveren zijn er vooral op vlak van multimedia, want daar kun je mee uitpakken op openschooldagen. De manier van lesgeven is ook compleet veranderd. Het frontale lesgeven veranderde in groepswerk, peer-learning ... Hedendaagse, moderne manieren van werken. Meer aangepast aan de behoeften van de jongeren. Of de noodzakelijke stilte nog voldoende aanwezig is, blijft maar de vraag.

 

Kan het anders? Kan het beter?

Leslokalen bestaan voornamelijk uit banken, stoelen en een (digitaal) bord. Voor de rest is er weinig opsmuk voorzien om de concentratie van de kinderen niet te verstoren. Een kil lokaal, hoe fris en vrolijk de kleurtjes ook zijn, draagt niet bij tot een goede akoestiek. In heel wat klassen hoor je een echo, een te lange galm of ander storende vormen van ruis. Leraars -vaak met schorre stem- mogen dan nog zo enthousiast hun lessen geven, wie achteraan zit hoort vaak amper waar het over gaat.
Opvallend is trouwens dat steeds meer kinderen noise-cancelling headphones dragen op momenten waar de concentratie het hoogst moet zijn. Op toetsen en in proefwerkperiodes wordt het aantal enkel groter. Zodanig dat speciale “stille” lokalen in het leve worden geroepen, terwijl elk kind recht heeft op een stille ruimte om te werken.

Blue Label blog akoestiek scholen

Toch zijn er eenvoudige oplossingen die je klaslokaal akoestisch verbeteren. De open ruimte doorbreken door verschillende hoeken te maken of planten te zetten, is eerder een oplossing voor de kleuter- of lagere school.
Scholengroepen zouden er baat bij hebben om een akoestisch expert te laten langskomen. Wij bieden je een gratis analyse van de ruimtes die je wil aanpakken. Schoolcafetaria’s, leslokalen, open leercentra, studiezalen ... Ze zouden er wel bij varen. Akoestische panelen aan de muur met prints passend bij de schoolcultuur ... Onze akoestische oplossingen bieden echt een oplossing op maat. De akoestische panelen absorberen echo en galm aanzienlijk, waardoor leraars hun stem niet moeten forceren en leerlingen zich onbewust al rustiger voelen. Leerwinst verzekerd.

 
 

Zet die stap

Als scholengroep dergelijke aankoop doen, geeft heel wat voordelen: Een scherpe prijs in aankoop. Je leraars en leerlingen ervaren onmiddellijk meer rust. Geroezemoes wordt immer snel en goed geabsorbeerd. De panelen zijn door onze in house printingdienst in topkwaliteit te bedrukken zodat je gepersonaliseerd voor je school kunt werken en tegelijk de eenheid van de scholengroep weergeeft. En geef toe, dergelijk initiatief bezorgt je school alleen maar positieve pers, wat dan weer speelt in een stijgend leerlingenaantal

Neem contact met ons op en merk voor het einde van dit schooljaar al het resultaat. Wij analyseren alle ruimtes, komen met oplossingen op maat, de plaatsing en opvolging.
 Want het welbevinden van leerling en leraar, daar staan we ook voor.
 

Vraag je gratis analyse 

Benieuwd hoe we esthetiek en functionaliteit combineren
met onze akoestische oplossingen?

Bekijk onze 
realisaties van de op maat gemaakte akoestische oplossingen of vraag naar ons inspiratieboek. Snuister door dit inspiratieboek vol met leuke ideeën om de akoestiek van uw ruimte te optimaliseren en neem contact op om de perfecte oplossing uit te werken.