Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Een aanbouw, meer ruimte maar ook meer galm

Een aanbouw, meer ruimte maar ook meer galm

Om een woning aan te passen, te moderniseren en ook meer leefruimte te bekomen, wordt er vaak geopteerd voor een aanbouw. Een strakke extra ruimte met veel lichtinval betekent ook bijna systematisch een verhoging van de nagalmtijd. Harde materialen zoals glasramen, tegelvloeren, beton, geschilderde wanden en gelakte kasten gaan namelijk het geluid weerkaatsen.
En dan komen de oplossingen van Blue Label zeker van pas !

Onze akoestische panelen worden op maat gemaakt. Ze worden aan elk interieur en het budget van elk huishouden aangepast.
Zo werd er bij deze particulier in Doornik, voor 2 plafondpanelen Pikea geopteerd, één in de leefkeuken en één in de zitruimte. Voor de leefkeuken, monteren we het paneel in lijn met het tafelblad. De doeken worden in dezelfde kleur als het plafond bedrukt. En er worden ook de nodige doorvoeren voorzien zodat de lamparmaturen perfect op het paneel vastgemaakt kunnen worden.

In totaal 5,6 m2 absorptiepaneel om de nagalm van 1,1 seconde naar de aangeraden 0,8 seconde te reduceren.
De aanbouw is nu een ruimte geworden waar het aangenaam met het gezin of met bezoek vertoeven is, of je nu tv kijkt, een feestje geeft of naar muziek wil luisteren.