Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

De juiste akoestiek voor een doeltreffende therapie.

De juiste akoestiek voor een doeltreffende therapie.

Zijnskracht is een therapeutisch centrum in Drongen waar er professionele begeleiding aan kinderen en volwassenen geboden wordt. De knusse ruimtes zijn aangenaam ingericht zodat patiënten zich op hun gemak voelen om over hun trauma’s, stress, burn-out, rouw of verlies te praten.
Ook al kon je in de therapiekamers niet echt een zware echo of nagalm constateren, was er toch een vervelende akoestiek. Deze werd veroorzaakt door wat men flutter echo noemt.

Flutter Echo kan je het vaakst constateren in ruimtes die door de mens gebouwd werden. Wij als mens houden nu eenmaal van parallelle wanden en symmetrie. De geluidsgolven, zelfs als er weinig decibels zijn, gaan op de parallelle wanden weerkaatsen en een horizontale heen- en weer beweging vormen. Deze horizontale druk vervormt de klank en is storend. Als wanden kort op elkaar staan, verhoogt deze flutter echo aanzienlijk.
In de vier therapieruimtes hebben we enkele akoestische wandpanelen geplaatst. Deze absorberen de flutter echo, dempen het geluid en geven een rustgevende sfeer. De doeken werden bedrukt met de door Mieke gekozen foto’s.


     

Mieke Mariman : “Ik heb de samenwerking als heel accuraat en professioneel ervaren, hele fijne duidelijke en open communicatie. 
De panelen zijn heel mooi afgewerkt en geven een extra cachet aan de ruimtes.”