Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

De akoestische rust in rusthuizen

De akoestische rust in rusthuizen

Op een rustige manier je oude dag slijten. Bij voorkeur thuis. Veel senioren verblijven echter in een rust- en verzorginscentrum waar rust vaak relatief is. De drukte is iets wat het personeel ook dagelijks aanvoelt, maar misschien niet direct kan benoemen. Hier geldt dat de leefkwaliteit hoger is wanneer je over een goede akoestiek beschikt. Helaas is er veel te vaak te weinig aandacht voor de akoestiek en raadpleegt men zelden een akoestisch expert. Nochtans komt dit het welbevinden van de ouderen en het personeel, de algemene sfeer en levenskwaliteit hoorbaar ten goede.

Lawaaierig is lastig
De gemeenschappelijke ruimtes in rusthuizen, de cafetaria, vragen zeker extra aandacht. ’s Ochtends willen ouderen er ontspannen samen zijn, ’s middags is er een activiteit gepland, komen familie of vrienden op bezoek … Mensen gaan luider praten omdat ze onbewust aanvoelen dat ze elkaar op een normaal volume niet meer verstaan en begrijpen. De nagalm zit volledig verkeerd en laat dat nu net een van de belangrijkste parameters zijn voor een goede akoestiek.

Levendig wordt leuk ...
Bij Blue Label meten we op professionele wijze galm en echo. Zo brengen we in kaart wat de akoestische kenmerken van de ruimte zijn. Op basis van die resultaten én in combinatie met de functie die de ruimte heeft, stellen we je de mogelijkheden voor die storende echo en irritante galm wegnemen.

En stijlvol ...
Onze oplossingen zijn stijlvol en perfect te personaliseren voor jouw rust- en verzorgingshuis en ze doen bovenal uitstekend wat ze moeten doen. Storend geluid absorberen en dempen zodat bewoners en personeel toch de auditieve rust vinden en genieten van de sfeer in de gedeelde ruimtes.


In jouw rusthuis
Een service die wij met plezier leveren. Eens je als leidinggevende in je RVT merkt wat de impact is van onze geluidswerende oplossingen, dan ben je vast bereid om deze te introduceren in jouw rust- en verzorgingscentrum. 
Een meer dan waardevolle en haalbare investering die direct resultaat geeft en waarvoor personeel en bewoners je dankbaar zullen zijn.


Vraag gratis geluidsadvies

 

Benieuwd hoe we esthetiek en functionaliteit combineren
met onze akoestische oplossingen?

Bekijk onze 
realisaties van de op maat gemaakte akoestische oplossingen of vraag naar ons inspiratieboek. Snuister door dit inspiratieboek vol met leuke ideeën om de akoestiek van uw ruimte te optimaliseren en neem contact op om de perfecte oplossing uit te werken.