Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Bezinning en sereniteit bij uitvaartcentrum Annaert (Malderen)

Bezinning en sereniteit bij uitvaartcentrum Annaert (Malderen)

Een afscheid is altijd emotioneel geladen. Bij zo’n moment is de juiste akoestiek meer dan ooit primordiaal. Als de nagalmtijd in een uitvaartcentrum te hoog is zal dit moment van bezinning helaas niet in alle sereniteit kunnen plaatsvinden. In de zaal op het eerste verdiep was de architectuur met het zadeldak in metaal, de hoge plafonds, het groot volume en de strakke materialen niet bevorderlijk voor een goede akoestiek.
Tijdens de nagalmmeting constateerden we een te hoge nagalmtijd (gemiddeld 1 seconde met uitschieters tot 1,2 s).

Om dit te reduceren en de mooie industriële architectuur te respecteren, stelden we 15 akoestische plafondeilanden voor. Elk paneel is afgewerkt met een mooie stof (keuze uit 4 stoffen met in totaal meer dan 100 kleuren). De akoestische panelen hebben een zeer hoge absorptie (Noise Reduction Coefficient = 0,95) en werden door onze installateurs in lijn gemonteerd. Het resultaat oogt esthetisch en discreet.

Op het gelijkvloers plaatsten we daarnaast ook 2 scheidingswanden op wieltjes. Deze ILEX90 schermen worden op maat in onze ateliers gemaakt. Ze absorberen geluid aan beide kanten en geven de nodige flexibiliteit. Door ze in de gang tussen 2 aula’s te plaatsen, is het mogelijk om 2 uitvaarten visueel maar ook akoestisch van elkaar te scheiden. De panelen kunnen daarna perfect opgeborgen worden daar ze ontworpen werden om onder de deuropening te passen. De doeken van de schermen werden voor deze toepassing in een uni kleur bedrukt.

‚Äč Contacteer ons team hier