Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

Betere akoestiek dankzij een nagalmmeting

Betere akoestiek dankzij een nagalmmeting

Vooraleer we een stijlvolle akoestische oplossing plaatsen, is het noodzakelijk de problemen in kaart te brengen. Naast het grondig bestuderen van de gebruikte materialen in de ruimte is het minstens even belangrijk te bepalen waarvoor de ruimte zal gebruikt worden. Zo heeft een vergaderzaal andere eisen dan bijvoorbeeld een restaurant, café of een kindercrèche! Ontdek hier hoe een nagalmmeting ons hierbij helpt. Om op een objectieve manier de akoestische conditie van de ruimte te bepalen voeren we een nagalmmeting RT60 uit. We starten steeds met een nulmeting om de huidige situatie te kennen.  

Akoestische meet apparatuur

 

We maken hierbij gebruik van gecertificeerde akoestische meet apparatuur.  
Met behulp van een amplifier en een Dodec speaker wordt een pink noise de kamer ingestuurd. Na het onderbreken van deze geluidsbron wordt gemeten hoe lang - in seconden - het duurt vooraleer het geluid met 60 dB is gedaald. Vandaar ook de naam RT60 (Reverberation Time 60) Hiervoor gebruiken we een gekalibreerd meettoestel en microfoon.  Blue Label akoestische meting resultaat

We meten de RT60 over meerdere toonhoogten, van lage tot hoge tonen, in de 1/1 en 1/3 octaafbanden. Zo krijgen we per meting tot wel 24 RT60 tijden bij de diverse frequenties. Op die manier krijgen we een veel duidelijker beeld over de akoestiek in de ruimte.  Hierdoor kunnen we een veel uitgebreider advies geven.  Naast de vermindering van de nagalm krijg je een veel gelijkmatiger akoestiek waardoor je ruimte een prettiger klankkarakter krijgt.

  
 
 

Onze oplossingen

 

De oplossing is de juiste hoeveelheid akoestische elementen op de juiste plaats aan te brengen. Door akoestische wand- of plafondpanelen aan te brengen kan veel opgelost worden.  Je kan die trouwens voorzien van een passende foto of logo.  In sommige gevallen is het ook aangewezen akoestische wanden te plaatsen opdat het geluid zich niet zou voortzetten in de ruimte.  Dit kan het geval zijn bij bijvoorbeeld landschapskantoren of restaurants.     

Theoretische nagalmtijd

 

Hieronder bieden wij u ook een tool aan om de theoretische nagalmtijd in uw ruimte te berekenen en deze te corrigeren met onze producten op maat. Vul onderstaande gegevens in en ontdek welke producten van toepassing zijn om uw ruimte een geschikte nagalmtijd te bezorgen. Indien gewenst kan ook een exacte opmeting ter plaatse uitgevoerd worden, neem hiervoor contact op met een van onze experts. 

 
Benieuwd hoe we esthetiek en functionaliteit combineren
met onze akoestische oplossingen?

Bekijk onze 
realisaties van de op maat gemaakte akoestische oplossingen of vraag naar ons inspiratieboek. Snuister door dit inspiratieboek vol met leuke ideeën om de akoestiek van uw ruimte te optimaliseren en neem contact op om de perfecte oplossing uit te werken.