Blog

Informatieve artikels, nuttige weetjes over goeie akoestiek, realisaties in de kijker ... Onze blogs zijn actuele artikels waarin we jou als (potentiële) klant willen blijven informeren. Langs dit kanaal delen we onze knowhow over onze producten en hun toepassingen. Alle blogs zijn ook te volgen via Facebook. Follow, like en share. Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Liever een gesprek?

​Verbouwde hoeve zonder galm dankzij bijna onzichtbare panelen

​Verbouwde hoeve zonder galm dankzij bijna onzichtbare panelen

Deze particulier uit Wuustwezel verbouwde zelf met smaak deze oude hoeve en gaf het een strak modern interieur met in de living een bureau op het verdiep (boven de vide). De verhoogde open structuur, het gebruik van strakke materialen en de aanwezigheid van een grote glazen pui oogt geweldig maar geeft helaas een verhoogde nagalm. Ook in de keuken ernaast met verlaagd plafond kan je een verhoogde nagalmtijd van 1,2 seconde constateren. Zo’n hoge nagalmtijd vraagt een significant aantal vierkante meters aan extra akoestische absorptie. De klant wil graag in fases de producten zelf installeren.

Met het oog op een neutrale en moderne look, heeft Blue Label in samenspraak met de klant voorgesteld om een Pikea plafondpaneel in de keuken en een Olea wandpaneel in de living op maat te fabriceren. De klant heeft alle materialen in een bouwpakket met installatiefiche ontvangen en is zelf aan de slag gegaan.

Het Pikea plafondpaneel in de keuken telt een aantal doorvoeren voor de lampen en boxen. De doeken werden in warm wit bedrukt om zo dicht mogelijk de kleur van plafond en muren te benaderen. Het resultaat oogt discreet en esthetisch.


Meer info